YARDIMA MUHTAÇ KÖPEKLER İÇİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

YARDIMA MUHTAÇ KÖPEKLER İÇİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI
19 Mayıs 2024

Hayvanseverler tarafından Bolu’nun Göynük ilçesi ve Dedeler Köyü'nde zor şartlar altında yaşayan sokak hayvanları için yardım çağrısında bulunuldu.

 18 Mayıs tarihinde hayvanseverler tarafından yapılan ziyaret sonucunda, Göynük ilçesi çöplük alanında ve Dedeler Köyü'nde ciddi sağlık sorunları yaşayan çok sayıda köpek bulunduğu tespit edildi. Bu köpeklerin çoğu uyuz hastalığına yakalanmış, yavru ve kısırlaştırılmamış durumda.

Göynük merkezden toplanan köpeklerin, iddialara göre, Dedeler bölgesine bırakıldığı belirtiliyor. Hayvanseverler tarafından yapılan ziyaret sırasında, bölgedeki hayvanlara besleme ve ilaçlama yapıldı, ancak durumun aciliyet gerektirdiği vurgulandı.

Hayvanseverlerin Göynük Belediye Başkanı Ali Oral ile yaptığı görüşmede, belediyenin geçtiğimiz haftalarda benzer bir çalışma yaparak yaklaşık 10 köpeği Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne kısırlaştırma ve aşılama için gönderdiği belirtildi. Görüşme sonucunda, Dedeler bölgesine öncelik verilerek yeni bir çalışma yapılması kararlaştırıldı. Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık da sürecin hızlandırılması için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Göynük ve Dedeler bölgesindeki sokak hayvanlarının sağlığına kavuşması için acil olarak kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarının yapılması gerektiği belirtilirken bu sürecin hızlandırılması ve daha fazla hayvana ulaşılması için yetkililer ve gönüllüler iş birliği yapmaya davet edildi. Göynük'teki bu canların sağlığına kavuşabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.

3 yorum yapılmış

  • Hayvansever biri 19 Mayıs 2024 - 22:01
    Artık gerçekten bazı şeylerin görülüp duyulması gerekiyor. Canım yanıyor elimden fazlası gelmiyor yardıma desteğe ihtiyacımız var. Biz sıcacık evlerimizde tok yatarken bu hayvanlar her saat her dakika can çekişiyorlar. LÜTFEN DUYUN SESLERİNİ BİZLERE SİZLERE BU DİLSİZ HAYVANLARIN İHTİYACI VAR ‼️
  • Sinem 19 Mayıs 2024 - 22:03
    Hayvanlara yazık ya ölüme terk ettiler orda mama yok su yok
  • GÖRMEZDEN GELMEYİN21 Mayıs 2024 - 10:37
    Halkı ve dışarıdan görev için gelen yabancılar dahil insanların bu kadar hayvan sevmediği başka bir ilçe görmedim. Sözde Akşemseddin Hz. torunu olduklarını iddia ediyorlar. Bu manevi hava insanların vicdan ve merhametini hiç mi etkilemez hiç mi nasiplenmezler aklım almıyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir