ZİRAİ DON CEVİZ AĞAÇLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Bolu'nun Göynük, Mudurnu ve Seben ilçelerinde 5-6 Mayıs gecesi oluşun zirai don nedeniyle ceviz ağaçları olumsuz yönde etkilendi.

ZİRAİ DON CEVİZ AĞAÇLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ
17 Mayıs 2024

Bolu genelinde 5-6 Mayıs'ta hava sıcaklığı düştü. Rakımı yüksek ilçelerde ise hava sıcaklığı sıfırın altına düşünce, don ve hafif kar yağışı oluştu. Oluşan donma olayı nedeniyle Göynük, Mudurnu, Seben ilçesinde ceviz bahçeleri olumsuz etkilendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri özellikle ceviz ağaçlarının don olayından fazlasıyla etkilendiğini ve çok sayıda ceviz ağacının donduğunu belirtti.

Gece sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi özellikle dere yatakları ve taban arazilerde bulunan ceviz ağaçlarını etkiledi. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "5-6 Mayıs tarihlerinde ilimizde meydana gelen düşük sıcaklıklar nedeniyle don zararı oluşmuştur. Yaşanan don olayı sebebiyle İl ve ilçe müdürlüğümüz teknik ekipleri tarafından sahada yapılan ön inceleme neticesinde merkez ilçede erken ekimi yapılmış olan mısır ve patates bitkilerinde soğuğa bağlı kısmi yaprak zararı ve stres oluştuğu ama ekonomik kayba neden olmayacağı ancak meyve bahçelerinde elma, armut, kiraz, şeftali ve fındıkta kısmen, asma ve cevizde ciddi don zararı oluştuğu gözlemlenmiştir. İl ve İlçe müdürlüğümüz teknik ekipleri tüm bölgede tespit çalışmalarına devam etmektedir." denildi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir