BOLUSPOR’UN YENİ BAŞKANI SAVAŞ ABAK OLDU

Boluspor Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Boluspor’un yeni başkanı Savaş Abak oldu. Abak, kulübü 50 milyon TL borç ile devraldı.

BOLUSPOR’UN YENİ BAŞKANI SAVAŞ ABAK OLDU
28 Mayıs 2022

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Boluspor Kulübü Derneği Olağan Genel Kurulu, yoğun bir katılımla Boluspor Halı Saha Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Eski kulüp başkanları, delegeler, basın mensupları ve taraftar gruplarının katıldığı kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrede Divan Başkanlığı görevine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan seçildi.

SAVAŞ ABAK 50 MİLYON TL BORÇ İLE KULÜBÜ DEVRALDI

Tek liste ile gidilen seçimde Savaş Abak ve Yönetim Kurulu Listesi oy birliğiyle kabul edildi. Eski yönetimin mali idari tablosunun ibra edilmediği kongrede yapılan açık oylamada, Savaş Abak başkanlığındaki yönetim kurulu göreve getirildi. Ayrıca kongrede Boluspor'un şirketleşmesi için yeni yönetime yetki verildi.

“HEPİMİZ BU GEMİNİN İÇERİSİNDEYİZ”

Kongrede konuşan Savaş Abak, kulübün borçları ile ilgili açıklamada bulundu. Abak, “Yabancı futbolculara olan borcumuz 48 bin Euro, Abdullah Abat ve yönetim kurulu üyelerinin alacağı 445 bin Euro ve 10 bin dolar, FİFA kararıyla Haris Hajdarevic isimli futbolcunun alacağı 184 bin Euro. Sadece kulübün yabancı para cinsinden borcu 1 milyon 100 bin Euro’dur. Yani Türk lirasıyla 20 milyon TL sadece bu 3 kalemde olan borcumuz var. 2018-2021 arasında futbolcuların vadesi geçmiş paraları, vergi borçları, maaşlar, SSK ödemeleri, esnafa olan borçlar, icralar gibi kalemleri alt alta topladım. Türk parası cinsinden borcumuz ise 25 milyon 500 bin TL borç çıkıyor karşımıza. Bu rakamın içinde 6 milyon 500 bin TL’lik Bolu Belediyesi’ne de bir borcumuz var. 12 futbolcuyla da mahkemelik olmuşuz. Burada da 3,5 milyon TL’lik bir borç gözüküyor. Bugün Boluspor’un toplam borcu 50 milyon TL. Arkadaşlar gemi batıyor. Hepimiz bu geminin içerisindeyiz.” dedi.

“HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMASI GEREKİYOR”

Abak, konuşmasının devamında şunları söyledi; “26 Nisan 2022 tarihinde Spor Yasası çıktı. Bu yasada kulüp başkanı ve yönetim kurulunun tüm borçlardan sorumlu olduğu maddesi var. Boluspor sevgisi olmasa 50 milyonluk borcun altına kim girerdi. Boluspor’u yalnız bırakmamak adına bu yola çıktık. Bu kulübün yeni kadro için ve diğer giderler için yıl sonuna kadar 30 milyon keş paraya ihtiyacı var. Abdullah Abat tarafından kulübün toplamda 33 milyon 155 bin TL’lik gelirine temlik koyuldu. Şu an sıfır gelirimiz var. Ortada bir takım bile yok. Ben Abdullah Abat tarafından konulan bu temliğin kaldırılacağına inanıyorum. Abdullah Abat ve yönetimine  olan borçları ben ödemeye hazırım. Boluspor hepimizin sahip çıkması gereken ortak bir değerdir. Boluspor 57 yaşında bir çınar. Benim ve yönetimimin tek amacı birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bu noktada herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini söylüyorum.”

İŞTE BOLUSPOR’UN YENİ YÖNETİMİ

BAŞKAN: Savaş Abak

YÖNETİM KURULU ASİL

Abdullah Alemdar
Abdullah Onur
Ahmet Doğan
Ahmet Topaloğlu
Ahmet Ufuk Güler
Ali Gürsoy
Ali Osman Çelik
Ali Sarıyıldız
Cevat Çatladı
Cihat Coşkunyürek
Çetin Uç
Erdal Bayrak
Ergün Söbütay
Erkan Bektaş
Erol Afacan
Faruk Gören
Fuat Tut
Hakan Özsoy
Halil İbrahim Yavaş
Hamza Kahraman
Hulusi Apaydın
Kaan Semercioğlu
Kamuran Avcı
Mahmut Çimender
Mevlüt Safa Özçelik
Muhterem Hevesker
Murat CEylan
Mustafa Eren Gökdemir
Naci Tolga Türkar
Ramazan Kahraman
Samet Karakış
Şahin Ertem
Tuncay Yılmaz

YÖNETİM KURULU YEDEKLER:

Hilmi Uğurlu
Ali Reha Özçelik
Kemal Sinan Haydaroğlu;
Rıfat Ümit Demirtaş
Aykut Şanver
Murat Gürol
Hüseyin Güney
Hüseyin Apaydın

DENETLEME KURULU ASİL

Kemal Kazan
Süleyman Özbağ
Uygun Ceylan

DENETLEME KURULU YEDEK

İbrahim Uysal
Uğur Doğan
Nezih Özen

DİSİPLİN KURULU ASİL

Volkan Aytop
Fatih Özkan
Ervani Alemdar

DİSİPLİN KURULU YEDEK

Yusuf Erdoğan
Erhan Gani
Vedat Caner

 


 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir