DEVA BOLU İL TEŞKİLATI'NDAN TÜRKER ATEŞ'E ZİYARET

DEVA Partisi Bolu İl Teşkilatı Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş'i ziyaret etti.

DEVA BOLU İL TEŞKİLATI'NDAN TÜRKER ATEŞ'E ZİYARET
22 Şubat 2022

Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA Bolu İl Teşkilatı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten memnun olduğunu dile getiren Ateş, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak eşdeğerdeki illere kıyasla odalarının hem ülke geneli hem uluslararası arenada saygınlığı olduğu, Türkiye’nin lokomotifi olan sanayi şehirlerinden sonra gelen ülkemizin en etkin odalarından biri olduğu, ancak buna rağmen Yeni Sanayi Sitesi inşaatı için hem İller Bankası hem TOKİ nezdinde yapılan başvurularda istenilen düzeye ulaşılamadığı bildirildi. İnşaat Mühendisi ve DEVA Partisi İl Başkanı N. Gürkan Yetkin ile konuyu istişare eden Ateş konunun bir an önce sonuca ulaşmasının şehrimiz için önemini dile getirdi.

Çin’in Batı bölgesinde sanayileşmenin de hızlı adımlarla ilerlediğini dile getiren Ateş, bölgenin denizyolunu kullanma imkânı olmadığını, Tarihi İpek Yolu’nun tekrar gündeme geleceğini ve Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan şehrimizin bundan faydalanmasını gerektiğini iletti. Uluslararası karayolu üzerinde lojistik merkezi olabilecek niteliksiz tarım arazilerimizin olduğu ve bunun şehrimize katma değer kazandıracağı dile getirilen toplantıda TEM Otoyolu Yukarısoku mevkiine yapılması halinde bundan hem bölgedeki üretim tesislerinin hem de Yedigöller’e ulaşımın etkileneceği iletildi.

Beyaz Et Üretiminde Türkiye’nin ilk 10’unda 2 firması olan bir şehir olarak milletvekillerimizden gerekli desteği görmediklerini, özellikle pandemi döneminde Sanayi Odası’nın unutulduğunu, Çin gibi dünyanın en büyük nüfusuna, şehrimizden de beyaz et ihracatının yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Ateş, Bolu’nun hem uluslararası geçiş noktası, hem sanayi, hem de turizm şehri olduğunu, sanayi kuruluşlarının “Yeşil Mutabakat” yapması gerektiği ancak yaşanan doğalgaz ve elektrik kesintilerinden sonra sanayicinin Yeşil Mutabakat’a nasıl yönlendirileceğinin soru işareti olduğu, bununla birlikte özellikle marjinal tarım arazilerine güneş enerjisi projelerinin yapılmasının önemi dile getirildi.

Bolu’da turizmin geliştirilmesini için Ticaret ve Sanayi Odası’nın elindeki imkânı sonuna kadar kullandığını dile getiren Ateş “Tarihi birçok noktamız var ancak turisti bölgeye çekecek 1 çeşmemiz bile yok, Bolu’nun suyu sağlık açısından çok önemli ama bunlarla ilgilenmek yerine hükümetimiz Köroğlu Heykeli’ne değer yükledi” diyerek görüşlerini yönetimimizle paylaştı.

DEVA Partisi Bolu İl Yönetimi ile 2 saat 30 dakikanın üzerinde görüşen Türker Ateş, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, bu dönemde önemli ve meşakkatli bir göreve talip olan Demokrasi ve Atılım Partisi İl Yönetimi’nin enerjik ve sorunlara çözüm üreten bakış açısından etkilendiğini ve kutladığını belirterek başarılarının devamını diledi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir