SAADET PARTİLİ ERSAN BİLGİN İKTİDARI BOLU’DAN TOPA TUTTU

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, Bolu ziyaretinde İktidar’ı adeta topa tuttu. Bilgi, “Demokrasi bu ülkede birileri için adeta acıkınca yenilebilen helvadan bir put haline gelmiştir.” dedi.

SAADET PARTİLİ ERSAN BİLGİN İKTİDARI BOLU’DAN TOPA TUTTU
8 Nisan 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Bir dizi ziyaretler kapsamında Bolu’ya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı’nda basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. İl Başkanı İsa Sayın ve parti teşkilatının da hazır bulunduğu toplantıda Ersan Bilgin, AK Parti İktidarını adeta topa tuttu.

104 EMEKLİ AMİRAL MEVZUSUNA DEĞİNDİ

Bu günlerde ülke gündemini yakından ilgilendiren 104 emekli amiralin bildirisi hakkında konuşan Ersan Bilgin,  “Bir anda bütün gündem buna kilitlendi. Daha önce de emekli büyükelçiler bir bildiri yayınlamışlardı, üniformalarını çıkardıktan sonra yayınlanan bu bildiri aynı mahiyette kabul edilebilir ama darbe veya darbe çağrısı elbette kabul edilemez! Ama niyetleri ne olursa olsun gece yarısı yayınlanan bu bildiri, iktidarın işine yaramıştır.  Kanaatimize göre bugün asıl konuşulması gereken, gerçek gündem 104 emekli Amiralin bildirisi değil, 2 Milyon esnafımızın derdidir, geçinemeyen emeklinin, 83 milyon vatandaşımızın derdidir. Ülkemizin adaletten ekonomiye, dış politikadan eğitime, ahlaktan sosyal hayata kadar, her alanda yaşadığı savrulmayı iktidar umursamasa da, bu savrulma milletimizi gelecek kaygısına ve geçim sıkıntısına sürüklemiştir. Biz milletimizin açlığa, yoksulluğa, adaletsiz gelir dağılımına, hayat pahalılığına mahkum edilmesine bir çare aramak ve bulmak mecburiyetindeyiz. Anne ve babaların; bebeğine alacağı sütü, mamayı, bezi düşünür hale getirilmesine seyirci kalamayız. İnsanımızın en temel ihtiyaçlarını bile alamayacak, bir ekonomik duruma düşürülmesine ve ülkemiz kaynaklarının israfa, ranta ve yolsuzluğa aktarılmasına razı olamayız.” dedi.

“ASIL DARBE MİLLETİMİZİN CEBİNE YAPILMIŞTIR”

Genel Başkan Yardımcısı Bilgin, şunları söyledi; “Bir gecede dövizde yaşanan bir liralık artışla, birileri servetine servet katarken diğer tarafta, her geceyi huzursuz ve uykusuz geçiren, milyonlarca insanımızı görmezden gelemeyiz.  Çalışan, emek veren, ter döken insanımızın omuzlarına milyarlarca faiz yükünün yüklenmesine rıza gösteremeyiz. Bugün asıl darbe milletimizin cebine, emeğine, aşına yapılarak mutfaklardaki tencereyi kaynamaz hale getirmek sureti ile yapılmaktadır. Darbe sadece postallarla değil; vergilerle, zamlarla da yapılır.  Demokrasiye el uzatan askeri vesayeti de, insanımızın kazancına el uzatan takım elbiseli, sivil vesayeti de kabul etmemiz, mümkün değildir. Bugün 84 milyon vatandaşımızın geçim derdi için mutlaka bir araya gelinmelidir. Acil çözüm bulunmalıdır. Dert sarmalı tüm kesimleri içine alarak devam etmektedir.   Ülkemizde en zengin yüzde 20'nin toplam gelirden aldığı pay  yüzde 46,3, en yoksul yüzde 20'nin toplam gelirden aldığı pay yüzde 6,2’dir. Aradaki fark 7,5 kat. En değerli ittifak bu gelir adaletsizliğine karşı yapılacak ittifak olacaktır. İnsanyüzde mızın kazancına, emeğine, hakkına ve tenceresine yapılan darbelerin de karşısında olan herkesi, Saadet Partisi olarak açıkladığımız Geçim İttifakı’nda olağanüstü toplanmaya davet ediyoruz.”

PUT BENZETMESİ YAPTI

Açıklamasında İktidarı sert sözlerle eleştirmeye devam eden Bilgin, şöyle devam etti;  “Türkiye’de demokrasiyi rafa kaldıranların, TBMM’nin işlevselliğini yok edenlerin, fikir özgürlüğüne darbe vuranların, sokak ortasına gazetecilerin, siyasilerin linç edildiği bir ülkenin sorumlusu olanların, tek adam rejimini tesis edenlerin demokrasi diye bir derdi olduklarına inanmıyoruz. Demokrasi bu ülkede birileri için adeta acıkınca yenilebilen helvadan bir put haline gelmiştir. Bu sebeple de İşlerine geldiğinde demokrasi işlerine gelmediğinde ise baskı ve tahakküm anlayışı tezahür etmiştir. İktidarın mağduriyetinden milletin mağduriyeti görünmüyor. İktidardaki bu arkadaşlarımız sürekli mağduriyet oyununu oynamaktadırlar. Neredeyse 20 yıldır iktidardalar, ellerinde Sultanlardan, Krallardan, Kisra’dan, Kayzer’den daha büyük imkân var. İsteyip de yapmadıkları hiçbir şey yok ama ne hikmetse sürekli ama sürekli mağdur odluklarını iddia ediyorlar.4 milyon işsiz vatandaşımızın mağduriyeti görülmüyor. Kısa çalışma ödeneği bir hafta önce biten 3.5 milyon çalışanımızın mağduriyeti görülmüyor. Açlık sınırının altında yaşayan 20 milyon vatandaşımızın mağduriyeti görülmüyor. 16 yılda iflas eden 2 milyon esnafımızın sıkıntısı görülmüyor. İcra dairelerinde dosya sayısı 21,8 milyona dayandı. 83,5 milyonluk ülkemizde her 4 kişiden biri icralık ama bu mağduriyet görülmüyor. Öyle ki iktidarın mağduriyetlerinden; atanamayan öğretmenlerin, KYK borcu olan gençlerin, EYT’lilerin sıkıntılarına bakmaya fırsat bulunamıyor. Tekrar ediyorum kriz; bildiri krizi değil, ekonomik krizdir dert geçim derdidir.”

YENİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI TANITILDI

Basın açıklamasının ardından Ersan Bilgin tarafından Saadet Partisi Bolu İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini devreden Muhammet Emin Kaya’ya emeklerinden dolayı plaket verildi. İl Başkanı İsa Sayın tarafından ise Yeni Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Kızıltunçden’e belge takdim edildi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir