CHP'Lİ KAZIM KARSU AÇIKLAMALARDA BULUNDU

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, “Ülke gerçeklerini ve çıkış yollarını bundan önce olduğu gibi bundan sonra da dile getirerek vatandaşlarımızın sesi olmaya tüm gücümle devam edeceğim” dedi.

CHP'Lİ KAZIM KARSU AÇIKLAMALARDA BULUNDU
9 Nisan 2020

Başkan Karsu, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs ile mücadelede hükümeti eleştirdiği için kendisine tepki gösteren AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’a cevap verdi.

Kendisini siyaset yapmakla suçlayanlara cevap veren Karsu, ““Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Nisan’da yaptığı açıklamasında sözü yardım kampanyasına getirerek Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bazı kesimleri kampanyayı itibarsızlaştırmaya çalışmakla itham etmiş hatta fitne odağı olarak nitelendirmiştir. Acaba beni böyle günlerde siyaset yapmakla suçlayanlar bu sözler karşısında nasıl bir reaksiyon göstermiştir? Bunun adı en hafif tabirle siyaset  değil de nedir? Tüm dünyada hükümetler bir biri ardına destek paketleri açıklayarak işçisinden, esnafına iş adamından, büyük işletmelere kadar birçok kaynak paketini devreye sokarken AKP-MHP hükümetinin bulduğu çözüm vatandaşlarımızı banka kredileriyle daha fazla borçlandırmak ve bu süreçte alınacak olan vergileri ötelemek olmuştur. Bu acı tabloyu ortaya koymanın neresi siyasettir? Hükümetin açıkladığı paketle bankaya gidip karşılaştığınız uygulama çok farklı. Söylenildiği kadar krediyi kimse kimseye vermiyor. Bu durum paketin bir işe yaramadığını ve hiçbir yaraya merhem olmayacağını gösteriyor. Ayrıca bankaların her açılan pakete destek vermesi de mümkün değildir. Eğer, Sayın Doğanay esnafa, iş adamlarına ya da en azından kredi almak için bankaların kapısı önünde bekleyen vatandaşlarımızla konuşsaydı söylediklerimin siyaset gereği değil gerçeklerden ibaret olduğunu görürdü. O yüzden kiminin hoşuna, kiminin de zoruna gitmeye yaptığım açıklamalarla devam edeceğim” dedi.

TEKÂLİF-İ MİLLİYE KAVRAMINA DEĞİNDİ

Kazım Karsu, virüs salgını kapsamında başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası için kullanılan "Tekâlif-i Milliye" kavramına da değinerek, " Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 defa Tekâlif-i Milliye kararlarını seslendirmesi hiç iyi bir şey olmamıştır. Yüce Atatürk’ün Türkiye’si sadece Tekâlif-i Milliye borçlarını değil onunla birlikte Osmanlı’nın iç borçlarını da ödemiştir. İnsanları paniğe sevk etmenin bir anlamı yoktur.  Bu açıklamalar birçok kesimde tedirginliğe neden olduğu gibi bunun arkasında bir şey mi var? Düşüncesinin oluşmasına da neden olmuştur. Şu anda bir kurtuluş savaşı yapılmıyor. AKP-MHP hükümetinin kamu açıklarını kapatmak için 2 yıldır kullandığı ihtiyat akçesini İsmet Paşa 2.dünya savaşı yıllarında bile kullanmamıştır. Bu gerçekleri dile getirmenin neresi siyasettir?  Sayın Cumhurbaşkanı neredeyse tüm açıklamalarını AKP Genel Başkanı havasında yapıyor. Bu durumu bakanlar değil görenler rahatlıkla algılıyor“ şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ NURETTİN DOĞANAY’A CVAP VERDİ

Karsu, açıklamasının devamında şunları kaydetti; “AK Parti Bolu İl başkanı Sayın Nurettin Doğanay partisine yeni katılan Dörtdivan belediye başkanının uygulamasının koskoca Bolu belediyesine ya da CHP’li belediyelere örnek olması gerektiğini de söylemiş. Dörtdivan ilçesinin toplam nüfusu Bolu’nun bir mahallesi kadar bile yoktur. Bolu’da bir mahallenin nüfusu 6-7 bin kişiden oluşmaktadır. Bolu Belediye başkanımız Sayın Tanju Özcan tıpkı, Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir belediye başkanlarımız gibi sosyal belediyecilik anlamında destanlar yazmaktadırlar. Bunu sadece Türkiye değil tüm çağdaş dünya kabul etmektedir. Acaba Sayın Doğanay, Sayın Cumhurbaşkanının halka “siz sağlığınızı düşünün gerisini biz düşünürüz” diyemediğinin gerekçesini açıklayabilir mi? O yüzden ülke gerçeklerini ve çıkış yollarını bundan önce olduğu gibi bundan sonra da dile getirerek vatandaşlarımızın sesi olmaya tüm gücümle devam edeceğim”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir