YAŞLILAR HAFTASINDA “SAĞLIĞIN İÇİN HAREKETE GEÇ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

YAŞLILAR HAFTASINDA “SAĞLIĞIN İÇİN HAREKETE GEÇ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
21 Mart 2024

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yaşlı Sağlığı, Bakımı Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü iş birliği ile gerçekleştirilen “Sağlığın İçin Harekete Geç” eğitim programı Karaçayır Çok Amaçlı Spor Salonunda yapıldı.

Yaşlı Sağlığı, Bakımı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şebnem Avcı eğitim programı hakkında şunları söyledi:

“Ülkemizde 18-24 Mart haftası Yaşlılar Haftası olarak kutlanmaktadır. Yaşlıların sağlıklarına dikkat çekmek, seminer ve egzersiz çalışması ile kadın ve erkek ürogenital sağlığında önemli yeri olan pelvik taban kaslarımızın önemini vurgulamak için bir eğitim programı düzenlemek istedik. Merkezimizin yapılanması yeni oluşturuldu ve ilk etkinliğimizi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü iş birliğiyle planlayarak böyle anlamlı bir günde gerçekleştirmek bizler için son derece sevindirici oldu. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nuriye Özengin ve Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Uysal’ın konuşmacı olarak katıldıkları bu eğitim programına 60 yaş üzeri bireylerimiz katıldı. Üniversitemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Toplum Sağlığı Merkezi-Yaşlı Merkezimizin ortak çalışmalarına güzel bir örnek daha kazandırmış olduk.”

Programda, erkek ürogenital sağlığı, prostat, idrar kaçırma ve bunlara fizyoterapist bakış açısıyla yaklaşımlara değinen Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Uysal’ın ardından söz alan Doç. Dr. Nuriye Özengin, kadın pelvik taban sağlığı, idrar kaçırma ve organ sarkmaları hakkında bilgi verdikten sonra pelvik taban kaslarımızı güçlendirebilecek sessiz ve saklı egzersizler diye nitelendirdikleri basit ama etkili egzersizleri katılımcılara öğretti.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği bu ve benzeri eğitim programlarının devamının geleceğini ifade eden Avcı, “Bolu ilinde hem sosyal anlamda hem sağlık alanında aktif olan çok güzel bir ileri yaş grubu var. İstikrarlı bir şekilde tüm eğitim programlarına iştirak ediyorlar. Bunun kıymetini bilmeli ve ilimizdeki daha çok kişiye ulaşmaya çalışmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir