AK PARTİ ADAYI DEMİRKOL EMEKLİLERİN YANINDA

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, kentte yaşayan ve şartları sağlayan emeklilere planladıkları destek projesi hakkında bilgi verdi.  

AK PARTİ ADAYI DEMİRKOL EMEKLİLERİN YANINDA
19 Şubat 2024

 

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, kentte yaşayan ve şartları sağlayan emeklilere planladıkları destek projesi hakkında bilgi verdi.  Sosyal belediyecilik alanında birçok belediyeye örnek olacak olan çalışmada ‘Emekli Kart’ sahibi olacak emeklilerin su ve atık su ücretlerinden yüzde 50 indirimli yararlanması planlanıyor.

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol Bolu pazarını ziyaret edip pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Esnafa hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulunan Demirkol, Bolu Pazarında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kapalı pazar yeri ile ilgili projelerinin detaylarından bahseden Demirkol, “Biz her gün Bolu’nun farklı yerlerinde açılan pazarlarımızı geziyoruz, esnafımızı dinliyoruz, vatandaşlarımızı dinliyoruz. Hem pazar yeri esnafının hem de vatandaşlarımızın bizden isteği her tarafı kapalı üşümeyi engelleyecek, alışveriş yapan vatandaşlarımızın da konforunu sağlayacak bir alan. Biz de kapalı pazar yeri çalışmalarımızı projelerimize ekledik.  İnşallah Bolumuzda vatandaşlarımızın huzurla ve güvenle alışveriş yapabilecekleri, esnafımızın da rahatlıkla gün içerisinde tüm ihtiyaçlarını giderebilecekleri pazar yerleri planlıyoruz. 4 tarafı da kapalı olsun istiyoruz ve bu alanları diğer günlerde de farklı etkinlikler için kullanalım istiyoruz. Bu bağlamda kapalı pazar yeri çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de burada coşkuyla vatandaşlarımız bizleri karşıladılar, esnafımız karşıladı, genelde sıkıntıları var, notlarımızı aldık inşallah 31 martta belediye başkanlığı görevi hasıl olursa hızlıca bu konuları çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Önceliğimiz stadyum yatırımını Bolu’ya getirmek”

Bolu’ya yapılacak yeni stadyumla ilgili olarak Gençlik Spor Bakanlığı ile olumlu görüşmeler gerçekleştirildiğini ifade eden Demirkol, “Stadyum Bolu'nun bir ihtiyacıdır, fakat stadyum maliyeti belediyenin bütçesi içerisinde yapılabilecek durumu çok fazlasıyla geçmiştir. Hem belediyenin bütçesi son dönemlerde ciddi bir sıkıntı içerisinde. Biliyorsunuz belediyeye ait birçok arsamız satıldı. Belediyenin ciddi bir maddi sıkıntı içerisinde olduğunu görüyoruz ama biz inşallah hem bunları toparlayacağız hem de kendi belediyemizin imkanlarını vatandaşlarımız için kullanırken stadyum gibi büyük yatırımları da inşallah bakanlıklarımıza yaptıracağız. Bu nokta Gençlik Spor Bakanlığımızın olumlu geri dönüşleri oldu ve stadyumumuzu Bolu'ya kazandıracağız. Stadyumun yeriyle ilgili vatandaşlarımızla, esnafımızla yapmış olduğumuz anketlerimiz ve çalışmalarımız var. Projemiz ete kemiğe büründüğünde de yine vatandaşlarımızla, esnafımızla istişare edeceğiz. Bir grup vatandaşımız ve esnafımız stadyumun başka bir yere yapılması noktasında görüşlerini bildiriyorlar. Bazı vatandaşlarımız, esnaflarımız anketlerde yerinde kalıp yerinde revizesini istiyorlar. Bu bağlamda yine onların da en güzel şekilde fikirlerini alarak bu stadyumunun öncelikle yatırımının Bolu'ya gelmesini, geldikten sonra hızlıca istişare kültürüyle ve şehir planlamacı komisyonumuzla birlikte bunun yerine çalışacağız. Ve en doğru kararı yine halkımızla, komisyonlarımızla, istişare heyetlerimizle ve belediye meclisimizle karar vereceğiz.” dedi.

“Emekli kartla Bolu’da emeklilerimiz huzura kavuşmuş olacak”

Belediye başkanı olunca emekliler için yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalar yapan ve emekli kart müjdesini veren Demirkol, “Emekliler şu anda en önemli hassasiyet gruplarımızdan biri. Son dönemde emeklilerimizle ilgili belirli iyileştirmeler çalışılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bununla ilgili emeklilerimize farklı zamanlarda farklı iyileştirmelerle ilgili müjdelerde bulunmuştu ama bunların geliştirilmesi gerektiği noktasında da  hem Cumhurbaşkanımız hem de bakanlıklarımız tarafından açıklamalar devam ediyor. Emekliler ile ilgili çalışmalar Ankara’da devam ederken bizde belediye olarak emeklilerimize birçok proje düşünüyoruz. Bir kere öncelikle emekli kart planlıyoruz. Emekli kartla emeklilerimizin Bolu içinde, Bolu Belediyesine ait işletmelerde % 75- 80’e varan indirimlerden faydalanmasını istiyoruz. İkinci olarak 65 yaş üstünde biliyorsunuz ulaşım ücretsiz. Fakat 65 yaş altı emeklilerimizde ulaşımla ilgili tamamen hatları ve taşımacıları bizim sponsor edeceğimiz ücretsiz taşımaya geçmek istiyoruz. Ayrıca su faturası anlamında emeklilerimize yine % 50’ye varan indirimlerle, ihtiyaç sahibi emeklerimizden de hiç fatura su faturası almama noktasında bir çalışmamız sürüyor. Biz emeklilerimizin giderini azaltacak, su faturasında, emlak vergilerinde, belediyenin tesislerinde ki kullandıkları ve faydalandıkları alanlarda ciddi indirimler yapmayı planlıyoruz ve emekli kartla Bolu'da onların konforuna maddi giderlerine katkı sağlayıcı bir sisteme geçmek istiyoruz. Emekli kartla inşallah Bolu’da emeklilerimiz huzura kavuşmuş olacak.” ifadelerini kullandı.

 

1 yorum yapılmış

  • Hale19 Şubat 2024 - 20:22
    Tebrik ediyoruz başkanım

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir