DOĞA KIYIMINA İZİN VERMEYİZ

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mansur Şen, Pirahmetler Köyü’nde altın arama çalışması için sondaj izni başvurusu duyumu geldiğini söyledi.

DOĞA KIYIMINA İZİN VERMEYİZ
16 Şubat 2024

 

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mansur Şen, Pirahmetler Köyü’nde altın arama çalışması için sondaj izni başvurusu duyumu geldiğini söyledi. Şen yaptığı açıklamada “Pirahmet Köyü’nde altın arama sondaj izin talebi olduğu duyumuna ulaştık. Kesin bir bilgi değil. Ama bu duyum eğer gerçekten doğruysa biz bu işin burada yapılmasına müsaade etmeyiz. Toprağımızın kirletilmesine izin vermeyiz, doğa kıyınma izin vermeyiz. Bolu halkı bu durum karşısında uyanık ve duyarlı olmalı.” dedi.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mansur Şen, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Şen, Pirahmetler Köyü’nde altın arama çalışması için sondaj izni başvurusu duyumu aldıklarını söyledi. Çevreye inanılmaz zararlar veren ve Türkiye’de çevre kirliliği ile doğaya inanılmaz zararlar veren altın arama faaliyeti hakkında Bolu halkını duyarlı ve uyanık olmaya davet etti. Şen konu hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

BOLU’YA İHANETTİR

“Pirahmet Köyü’nde altın madeni arama çalışması için sondaj izni başvurusu yapıldığı duyumunu aldık. Bilgi kesin değil ve İnşallah Bolu ile ilgili bu haber ve bu iddialar doğru değildir. Harika doğasıyla tam bir turizm cazibe merkezi olan Bolumuza bu türlü bir arama faaliyetinin başlatılması kelimenin tam anlamıyla ihanettir. Bu bilgi doğru ise bu konuda Bolu halkı mutlaka duyarlı olmalıdır. Daha önce bu tür arama faaliyetleri sonrasında ortaya çıkan sonuçlar çok kötüdür. Bir kere bu tür faaliyetler su kaynaklarımızı inanılmaz kirletiyor ve bu faaliyetin atıklarından dolayı çok zararlı etkiler oluyor. Türkiye’de gördüğümüz kötü örneklerin sonucunda bizim böyle bir çalışmaya bir Bolulu olarak, çevresini ve toprağını seven biri olarak duyarsız kalabilmemiz mümkün değildir. Altın arama işinin atıklarında arsenik, kurşun, civa, petrol yan ürünleri, asitler ve siyanür olmak üzere zehirli maddeler bulunuyor. Doğal çevreye inanılmaz zararları olan bu faaliyete karşı biz İYİ Partililer olarak tepki gösteririz. Bolu halkını da bu konuda duyarlı ve uyanık olmaya davet ediyoruz. Bolu halkı bu tür faaliyete geçit vermemelidir. Bu iş doğruysa hep birlikte dur demeliyiz.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir