SIĞINMACI SAYISI YÜZDE 79 AZALDI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan aldığı radikal önlemlerle 5 yılda Bolu’yu sığınmacı istilasına kurtardı.

SIĞINMACI SAYISI YÜZDE 79 AZALDI
29 Ocak 2024


Kentte 2019 yılında 19 bin olan sığınmacı sayısının 4 binin altına düştüğünü vurgulayan Özcan, “Yeni dönemde Bolu halkı bu görevi yeniden bana verirse sığınmacıların tamamı Bolu’yu terk edip, ülkelerine dönene kadar mücadelemi sürdüreceğim.” dedi.
2019 yılında göreve gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 5 yıllık süre içinde aldığı radikal kararlar ve uygulamalarla sığınmacıların büyük çoğunluğunun Bolu’yu terk etmesini sağladı. 
Tüm yardımlar ve işyeri ruhsatları iptal
Bu doğrultuda Başkan Özcan, koltuğa oturur oturmaz ilk talimatını Suriyeliler ile ilgili verdi. Özcan’ın talimatıyla Bolu Belediyesi’nde yabancılara yönelik ayni ve nakdi yardımlar yasaklandı. Kentteki işyerlerinde bulunan Arapça tabelalar kaldırıldı, Suriyelilerin, Iraklıların mevcut işyeri ruhsatları iptal edildi. Yeni işyeri ruhsatı başvuruları da geri çevrildi.
Sığınmacılara 10 kat zamlı su
Aldığı bu önemlerle yetinmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sığınmacı sayısını azaltmak için su fiyatlarına 10 kat zam yapmayı teklif etti. 
Yabancılar için evlenmenin bedeli 100 bin TL
Yine Bolu Belediyesi Nikâh Memurluğunda evlenmek isteyen yabancıların nikâh ücretleri ise tam 166,6 kat artışla 100 bin lira olarak belirlendi.
Suriyeli sayısında rekor düşüş
Bu ve benzeri önlemler sayesinde Bolu’daki Suriyeli sayısı 5 yılda yüzde 79 oranında azalarak 4 binin altına geriledi.
“Sığınmacıların artık evlerine dönmeleri şart”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sığınmacıların artık evlerine dönmeleri gerektiğini belirerek, “Bu misafirlik gerçekten çok uzadı. Türkiye’nin geleceği için sığınmacıların artık evlerine dönmeleri şart. Biz bunun için 5 yılda oldukça radikal önlemler aldık. İlk talimatımı sığınmacılara ayni ve nakdi yardımı kesmek için verdim. Artık Suriyeliler Bolu Belediyesi’nden yardım alamıyorlar. Yine Arapça tabelaları kaldırttık, mevcut işyeri açma ruhsatlarını iptal ettik, yeni başvuruları da geri çeviriyoruz. Suya 10 kat zam teklif ettik. Suriyeliler evlenip Bolu’ya yerleşmesinler diye nikâh ücretlerine de yüzde 166 zam yaptık. Bu ve benzeri uygulamalarla Bolu’da 2019 yılında 19 bin olan sığınmacı sayısı bugün 4 binin altına düştü.” dedi. 
“Suriyelilerin tamamı Bolu’yu terk edene kadar mücadelem sürecek”
Özcan, yeniden seçilmesi haline sığınmacılarla mücadeleye aynı kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, “Yeni dönemde Bolu halkı bu görevi yeniden bana verirse sığınmacıların tamamı Bolu’yu terk edip, ülkelerine dönene kadar mücadelemi sürdüreceğim.” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir