“BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ” TÜRK KIZILAY’DAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Türk Kızılay, yurt genelindeki kan stoklarının alarm vermesi üzerine kan bağışı kampanyası başlattı.

“BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ” TÜRK KIZILAY’DAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
12 Ocak 2024

“Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla başlatılan kampanya ile toplanacak kan bağışları, vatandaşlara can olacak.
Yaklaşık 3000 çalışanı, 18 bölge kan merkezi, 69 kan bağış merkezi ile ülkemizde sürdürülebilir güvenli kan teminini sağlamak misyonuyla çalışmalarına devam eden Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, deneyimini yenilikçi teknoloji ve yaklaşımlarla birleştirerek, toplumun duyarlılığını artırmak ve güvenli kan ihtiyacının karşılanmasında sürdürülebilir model olmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
Geçen yıl toplanan toplam 2 milyon 674 bin 375 ünite kan bağışı, hasta ve acil kan ihtiyacı bulunanları hayata bağladı. Her gün 1150’den fazla hastaneye kan ve kan bileşeni transferi yapan Kızılay ekipleri, hastanelerin kullandığı kan ürünlerinin yüzde 87’sini karşılıyor. TÜRKÖK kapsamında ise bugüne kadar 1 milyon 75 bin 687 kök hücre bağışçısı kazanıldı.
Kızılay ülkemizde düzenli kan bağışı bilincinin gelişmesi için “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasını başlattı. Türkiye’de her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Yani her gün yaklaşık 9 bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan insanlar belirliyor. Yürüttüğü diğer insani yardım çalışmalarının yanı sıra kan ihtiyacını gönüllülerden karşılamak üzere çalışan tek kurum olan Kızılay, her gün hastaların kan ihtiyacını karşılamak için büyük bir özveri ile çalışıyor.
Kızılay kök hücre bağışları hakkında detaylara kanver.org sitesinden ulaşılabiliyor. Kan bağışı kampanyasıyla ilgili 168 Kızılay çağrı merkezinden 7 gün 24 saat bilgi alınabiliyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir