“SAKİN ŞEHİR” LAVANTA KOKACAK

“Sakin Şehir” unvanına sahip Göynük artık lavanta kokulu bir sakin şehir olacak. Örnek proje kapsamında 6 bin lavanta fidesi toprakla buluşturuldu.

“SAKİN ŞEHİR” LAVANTA KOKACAK
20 Aralık 2023

Osmanlı’dan günümüze kadar korunarak ve yaşatılarak getirilen tarihi, kültürü ve doğası ile Cittaslow (sakin şehir) Göynük’te İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan Lavanta Projesi ile 6,5 dönüm alana lavanta dikildi.

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Hisarözü Köyü’nde istekli üreticilerden Enver Çetin’e ait tarlaya 6 bin adet lavanta fidesi ekimi yapıldı. Lavanta fideleri İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği ve Göynük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edildi.

Fidan dikimine  Göynük Kaymakamı Talha Battal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şükrü Kızılorman, üretici Enver Çetin ve Hisarözü Köyü’nden vatandaşlar katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şükrü Kızılorman, “Lavanta bahçesi örnek bir proje olarak hayata geçirildi. Buradan olumlu sonuç alınır ise 2024 yılında bu projemizi genişleteceğiz” dedi.

1 yorum yapılmış

  • Göynük için 21 Aralık 2023 - 10:03
    Göynük için yeni ürün; yenilikci bakış açısı için teşekkürler

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir