VARROA İLAÇLAMASI YAPILACAK; HEDEF 20 BİN KOVAN

Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından, Bolu’da arı sağlığını korumak ve arı yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla arı zararlıları ile mücadele kapsamında toplu varroa ilaçlaması yapılacak.

VARROA İLAÇLAMASI YAPILACAK;  HEDEF 20 BİN KOVAN
7 Aralık 2023

Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan arıcılığın önemini vurgulayarak yapılacak çalışmanın arı sağlığını korumak ve üretimi artırmak için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan  yaptığı açıklamada arı yetiştiricilerinin en büyük sorunlarından biri olan "varroa" zararlısına karşı bu yılda mücadele edileceğini söyledi.

İlaçlamanın arıya hiçbir zararı olmadığını aktaran Ünalan, “Oksalit asit buharlaştırma yöntemi ile arılarımıza ilaçlama yapacağız. Arıların yavrularının olmadığı dönemde ilaçlama yapmak sureti ile hedefe ulaşmak istiyoruz. Bu yıl kullanacağımız ilaç organik bir ilaç olacak. Önceki yıllarda kimyasal ilaç kullanmak durumunda kaldık. Kimyasal ilaçların hem arı sağlığı hem de insan sağlığı açısından zararlı olduğunu biliyoruz. Mümkün mertebe organik ilaçları kullanmak sureti ile bu tehlikeden de hem toplumun sağlığını hem de arılarımızın sağlığını kurtarmış oluyoruz diye düşünüyorum.” dedi.

4 Yıldır ortalama 6 bin kovan  ilaçlama yaptıklarını  bu sene 20 bin kovan ilaçlamayı hedeflediklerini belirten Ünalan, “6 Aralık itibariyle arıcılarımıza sms gönderdik. 25 Aralığa kadar talep toplayacağız. 1-20 Ocak tarihleri arası planlamamızı yapacağız.  Hangi ilçede kime ilaçlama yapılacağı belirlenecek. Belirlenen günler arıcılarımıza haber verilerek Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği sekteri tarafından ilaçlama yapılacak. 2024 yılı baharına arıcılarımızın varroasız bir şekilde çıkmalarını istiyor ve 2024 yılı üretimlerine katkı sağlayacağı düşüncesi ile hareket ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir