BOLU VALİLİĞİ'NDEN TANJU ÖZCAN'IN TEHDİT İDDİALARINA KARŞI BASIN AÇIKLAMASI

Bolu Valiliği, Devletimizin tüm resmi kurumlarının ve Valiliğimizin duyurularına rağmen Bolu Belediye Başkanlığı'nın ‘boludangelsin.com’ adlı internet sitesi üzerinden satış yaparak mevzuata aykırı ve izin alınmadan bir kampanya yürütüldüğünü açıkladı

BOLU VALİLİĞİ'NDEN  TANJU ÖZCAN'IN TEHDİT İDDİALARINA KARŞI  BASIN AÇIKLAMASI
11 Şubat 2023

Bolu Valiliği taragından yapılan Basın Açıklaması;

Bolu Belediye Başkanı'nın şahsi sosyal medya hesabından "askıda konserve" kampanyasının Bolu Valiliği'nin tehdit ve talimatları doğrultusunda durdurulduğuna dair paylaşımına istinaden bazı ulusal ve yerel basın organlarında yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

06.02.2023 Pazartesi Günü Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilimizde yaşanan deprem sonrası ülkemiz genelinde tüm ayni ve nakdi bağışlar; AFAD Başkanlığı koordinesinde illerde Valilikler tarafından toplanmaya başlanmıştır.

Devletimizin tüm resmi kurumlarının ve Valiliğimizin duyurularına rağmen Bolu Belediye Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından ve Bolu Belediye Başkanı'nın şahsi sosyal medya hesabından Belediye Başkanlığı tarafından afet dolayısıyla; Bolu Belediye Başkanlığı'nın iştiraki olan Bolubel A.Ş.'nin hakim ortağı olduğu "S.S. Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi" aracılığıyla resmi kurum isimleri kullanılarak "Boludan Gelsin" isimli satış kampanyası yapıldığı ve "boludangelsin.com" Organik Bolu ürünleri satış sitesi üzerinden kampanya yürütüldüğü tespit edilmiştir.

Bolu Belediye Başkanlığı'nın daha önceki yardım toplama faaliyetlerinde yapmış olduğu gibi izin almadan mevzuata aykırı olarak yardım toplama faaliyeti yürüttüğü anlaşılmıştır. Devlet kurumlarında yardım kampanyasında yeknesaklığı, sürati ve kamuoyunda şeffaflığı temin için Bolu Belediye Başkanlığı eliyle satıştaki ürünlerin AFAD koordinesinde Valilik aracılığıyla, siyasi logo ve mesaj içermeyecek şekilde afetzedelere ulaştırılması gerektiği Belediye Başkanı'nın kendisine iletilmiş, birlik ve beraberlik vurgusu yapılmıştır.

Ülkemiz genelinde 12 Şubat 2023 Pazar Günü'ne kadar "Milli Yas" ilan edildiği dayanışma ve yardımlaşmanın en üst düzeyde olması gereken hassas bir dönemde; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kendi şahsi hesabından Valiliğimizin santral telefonunu hedef göstererek yapmış olduğu Valiliğimizin tehdit ve talimatları doğrultusunda "askıda konserve" kampanyasını durdurdukları yönündeki iddiaları tamamen asılsızdır.

Ayrıca yardım kampanyalarında suistimallerin önüne geçilmesi ve toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine düzgün, şeffaf denetlenebilir şekilde ulaştırılması başta 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu olmak üzere ilgili mevzuatın gereğidir.

Valiliğimizce yapılan uygulama; mevzuata aykırı, denetimden uzak şeffaf olmayan, izinsiz gerçekleştirilen yardım toplama faaliyetinin Valiliğimizin koordinesinde yapılmasına ilişkin uyarıdan ibaret olup başka bir niyet taşımamaktadır. Ayrıca birlik beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu konunun gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde kamuoyuna sunulmasının üzüntüsünü yaşamaktayız.

Afetzedelere yardım için seferber olan Bolulu Hemşehrilerimize çok teşekkür eder, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 11.02.2023

TÜRKİYE CUMHURİYETI

BOLU VALİLİĞİ

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir