BTP’Lİ MUSTAFA YAĞCI OKULLARDAKİ GRİP SALGININA DİKKAT ÇEKTİ

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı, ildeki okullarda artış gösteren grip salgınının yeterli düzeyde sınıflarda temizlik sağlamamasından kaynaklı olduğunu söyledi.

BTP’Lİ MUSTAFA YAĞCI OKULLARDAKİ GRİP SALGININA DİKKAT ÇEKTİ
20 Aralık 2022

Türkiye’yi etkisi altına alan grip salgını Bolu’da da etkisini gösterdi. Okullarda daha sık görülen salgına ilişkin Bolu Valisi Erkan Kılıç, "6 bin öğrencimizin okullarına gitmediğini tespit ettik. Salgın da gerileme var. Ancak okulların şu an için tatil edilmesi gibi bir durum söz konusu değil." Dedi.

BTP’Lİ MUSTAFA YAĞCI TEPKİ GÖSTERDİ

BTP Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı da, yaşanan grip salgınına ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

İlde tadilata alınan ve eğitim sezonuna yetiştirilemeyen okullardaki öğrencilerin mevcut okullara gönderildiğini hatırlatan Yağcı, “Okulların zamansız tadilata girmesi ve plansız yapılması salgının yayılmasındaki en büyük etken. Çocuklarımız, okulları tadilatta olduğu için başka okullara sabahçı-öğlenci olarak eğitimlerine devam ediyor. Sabah hasta olan bir öğrenci, yeterli temizlik yapılmadığından öğleden sonra aynı sırada oturan başka bir öğrenciye hastalığını bulaştırabiliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tedbir almaması, yetersiz temizlik personel sayısı salgının artmasına neden oluyor.” dedi.

“ÖĞRENCİLER DEVAMSIZLIK SORUNU YAŞIYOR”

Okullarda temizlik personeli kadar temizlik malzemesi eksikliği de yaşandığına dikkat çeken Yağcı, “Bu öğrencilerin temizlik araç gereçlerinde bile eksiklik var. Tuvalet kâğıdından tutun sıvı sabuna kadar okullarda birçok eksikler mevcut. Bu konunun acil çözüme kavuşturulması gerekiyor. Gribe yakalanan çocuklarım 10 gündür okula gidemiyor. Sayın Valimiz 6 bin öğrencinin devamsızlık sorunu yaşadığını söylüyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bu konuda gerekli adımların atılması lazım. Tadilatların bir an önce bitmesi ve çocukların eski okullarına dönmeleri gerekiyor. Öğle aralarında sınıflardaki temizliklerin tamamlanması gerekiyor. Temizlik personeli sayısının artırılması gerekiyor.” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir