SİGARA İÇMEYEN BELEDİYE ÇALIŞANLARI DAHA FAZLA MAAŞ ALACAK

Yakın bir zamanda sigarayı bırakan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sigara içmeyen belediye çalışanlarının daha fazla maaş alacağını söyledi.

SİGARA İÇMEYEN BELEDİYE ÇALIŞANLARI DAHA FAZLA MAAŞ ALACAK
10 Aralık 2022

Geçtiğimiz günlerde sigarayı bıraktığını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Tanju Özcan, sigarayla mücadele kapsamında belediyede yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini söyledi. Özcan, Ocak ayından itibaren belediyede çalışan ve sigara kullanmayan personellerin daha fazla maaş alacağını duyurdu.

BİN 384 PERSONELDEN 800’Ü SİGARA İÇİYOR

Tanju Özcan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ben sigarayı bıraktığım için mutluyum. Sigara içmenin savunulacak bir tarafı yok. Belediye personeline sigarayı bıraktırmak için onların sağlıklarını korumak için farklı bir uygulama yapacağım. Mevsimlik işçiler de dâhil olmak üzere belediye bünyesinde bin 384 personel çalışıyor. Bu personellerden 800’ü sigara kullanıyor. Yani belediye çalışanlarının yüzde 58’i sigara bağımlısı. Sigara içenlerle içmeyenler aynı maaşı almayacak. Sigara içmeyenler daha fazla maaş alacak. Uygulama Ocak ayından itibaren geçerli olacak.”dedi.

“SİGARA İÇMEYEN PERSONELİMİZ AKŞAMA KADAR ÇALIŞIYOR”

Özcan, sigara içmeyenlerin tam mesai yaptığını hatırlatarak, “Öncelikle çalışanları teşvik etmek için bu uygulamayı yapıyorum. Sigara içmeyen personelimiz, içenlere oranla daha fazla çalışıyor. 8 saatlik mesaisini tam çalışarak kullanıyor ama sigara içenler 6,5 saat mesai yapmış oluyor. Çünkü 1,5 saatini sigara içmekle geçiriyor.” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir