MUDURNULULAR DUMLUPINAR İLKOKULU İÇİN AYAKLANDI

Mudurnu’da 1959 yılında iki kat taş üzerine inşa edilen ve 60 yıldan fazla bir geçmişi bulunan Dumlupınar İlkokulunda taş duvarların sıva ile kapatılmak istenmesine ilçede yaşayanlar büyük tepki gösterdi.

MUDURNULULAR DUMLUPINAR İLKOKULU İÇİN AYAKLANDI
1 Eylül 2022

HABER: HIZIR İLYAS YILDIRIM

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde, yapımına 1959 yılında başlanılan ve 1960-1961 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle hizmet veren Dumlupınar İlkokulu için Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından güçlendirme ve onarım çalışmaları başlatıldı. İl Özel İdaresi tarafından 29 Haziran 2022 tarihinde yapılan paket ihalenin ardından yüklenici firma tarafından okulda onarım ve güçlendirme çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında okulun çatısı yeniden yapılmak üzere söküldü. Okul içerisindeki tadilat ve güçlendirme çalışmalarının ardından firmanın okul dışında bulunan taş duvarları sıva ile kapatacağı bilgisine ulaşıldı.

İLÇE HALKI TEPKİLİ

İlçede yaşayanlar, okulun dış mimari yapısına dokunulacak olmasına tepki gösterdi. Dumlupınar İlkokulu’nun dış siluetinin dokunulmamasını, yapının sıva ile kapatılarak yok edilmemesini isteyen halk, yarım asırdan fazla bir geçmişi olan ve binlerce öğrencinin yetiştiği okulun aslına uygun bir şekilde korunması gerektiğini söylüyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir