ÜCRETSİZ DENİLEN RİNG ARAÇLARI ÜCRETLİ Mİ?

Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Bolu Belediyesi’nin şehir içi trafiği kolaylaştırmak adına faaliyete soktuğu ücretsiz 4 ring aracının vatandaştan ücret alıp almadığını sordu.

ÜCRETSİZ DENİLEN RİNG ARAÇLARI ÜCRETLİ Mİ?
10 Mayıs 2022

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla müjdesini verdiği ücretsiz ring araçları geçtiğimiz aylarda hizmete girmişti. Bolu ile özdeşleşen “patates”, “nilüfer” , “kozalak” ve “mantar” isimleri verilen ücretsiz ring araçlarının Anıtpark’tan Yukarı Çarşı’ya uzanana güzergahta vatandaşa hizmet vereceği bildirilmişti.

ÜCRETSİZ RİNG ARAÇLARI GÜZERGAH DIŞINA MI ÇIKTI?

Bolu Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Oturumu’nda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay , ücretsiz ring araçlarından ‘ücretsizdir’ tabelasının kaldırıldığını söyledi.

Akbay, “4 ring aracı ücretsiz olarak Bolu halkına hizmet etmek üzere alınmıştı. Bu araçların ücretsiz olduğu bildirilmesine rağmen bazı güzergahlarda ücret alındığı duyumlarına eriştik. Özellikle araç önünde bulunan ‘Ücretsizdir’ tabelasının kaldırıldığını gördük. Bu araçlar ücretli mi ücretsiz mi?” dedi.

“KULLANDIKLARI ARAÇLAR YARIŞ ARACI DEĞİL”

Yaptıkları gözlemlere göre araç şoförlerinin ring araçlarını çok hızlı kullandığını ifade eden Akbay, “Şoförler bu araçları yarış edercesine kullanıyor. Kamu malını böyle gelişigüzel kullanılmaması gerekiyor. Bu hızla bir kazaya sebebiyet verebilirler. Ben bu 4 ring aracını kullanan şoförlerin daha duyarlı hareket etmesini diliyorum.  Kullandıkları araçlar yarış arabası değil.” Diye konuştu.

“ÜCRETLİ YOLCU ALINMASINI KABUL EDEMEYİZ”

Akbay’a cevap veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu araçları yoğunluğun olmadığı saatlerde çalıştırmıyoruz. Bu araçlardan bir tanesi Çamyayla Köyü halkının talebi üzerine o hatta tahsis edildi. O hatta aracımız ücretli. Bu araçlar sadece ring yaptığı güzergahta ücretsiz. Güzergahı dışında eğer ücretli yolcu alıyorlarsa bunu kabul edemeyiz.” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir