BOLU’DA TARİHİ KONUTLAR RESTORE EDİLECEK

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün girişimleriyle, il genelindeki 14 tarihi konut sahibine restorasyon için 2 milyon 830 bin TL karşılıksız uygulama yardımı yapılacak.

BOLU’DA TARİHİ KONUTLAR RESTORE EDİLECEK
9 Mayıs 2022

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ildeki tarihi tescilli konutların restorasyonu için harekete geçti. Bu kapsamda ildeki 14 tarihi konutun restorasyonu için 2 milyon 830 bin TL karşılıksız uygulama yardımı yapılacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada konu ile ilgili şunlar kaydedildi; “Bakanlığımızın “Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmeliği” kapsamında Bakanlığımızca tarihi tescilli konutlara karşılıksız proje yapım yardımı ve restorasyon uygulama yardımları yapılmaktadır. Bu kapsamda 2022 yılında İlimiz genelinde proje yardımına başvuran konut sahiplerinden projesi uygun görülen 1 konut sahibine 34 bin 934 TL proje yardımı, restorasyon projesi uygun görülen 14 konut sahibine de toplam 2 milyon 830 bin TL karşılıksız uygulama yardımının bu yıl içinde yapılması için konut sahipleriyle sözleşme imzalanmıştır. 2023 yılı için proje ve uygulama yardımlarına başvurular başlamış olup, proje yardımları için 14.10.2022, restorasyon uygulama yardımları için ise 30.12.2022 tarihine kadar tarihi tescilli konut sahiplerince Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze başvuru yapılması gerekmektedir.”

1 yorum yapılmış

  • T.T11 Mayıs 2022 - 01:18
    Arkadaş Bolumuz da bir tane elle tutulur tarihi konutumuz kaldımı da restore edilsin?

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir