BOLU’DA BOŞANMALAR YÜZDE 26 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Bolu’da geçtiğimiz yıl 1828 çift evlenirken 639 çift ise çeşitli nedenlerden dolayı boşandı. Boşanmalarda bir önceki yıla göre yüzde 26’lık artış olduğu gözlendi.

BOLU’DA BOŞANMALAR YÜZDE 26 ARTTI
25 Nisan 2022

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

TÜİK, 2021 yılında Türkiye’de evlenen çift sayısını açıkladı. Türkiye’de 2021 yılında 561 bin 710 çift evlenirken 174 bin 84 çift ise boşandı. Bolu’da ise 2021 yılında1828 çift evlenirken 639 çift ise çeşitli nedenlerden dolayı boşandı. 2020 yılında 506 çiftin boşandığı ilimizde boşanma oranında yüzde 26’lık artış olduğu gözlendi.

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT ÇEKTİ

Meslek hayatında 25 yılı aşkın bir süredir Bolu’da avukatlık yapan ve yüzlerce boşanma davasına bakan Fatma Kubilay, boşanmalarda özellikle sosyal medya kullanımına dikkat çekti. Kubilay, “Eşleri boşanmaya getiren süreçler içerisinde sosyal medyanın ciddi etkisi var. Sosyal medyada oldukça fazla vakit geçirilmesi, eşlerin birbirine vakit ayırmak yerine sanal dünyayı tercih etmesi boşanma sürecinde etkili ancak en büyük tehlike sosyal medya üzerinden artan aldatmalardır.” dedi.

PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL ŞİDDETE VURGU YAPTI

İlde artan boşanma nedenlerini sıralamaya devam eden Kubilay, “Ekonomik sebepler nedeniyle boşanmaların oldukça arttığına şahit oluyoruz. Pandemi nedeniyle uzunca bir süre aynı ev içerisinde daha çok bulunan bazı eşlerin birbirlerine tahammül edemeyecek seviyeye gelmesi ne de şahit olduk. Eşleri boşanmaya iten bir başka sebep ise psikolojik ve fiziksel şiddet olaylarıdır. Küfür, hakaret, küçümsemek, aşağılamak, kadına kendisini değersiz hissettirmek gibi nedenleri psikolojik şiddete örnek olarak gösterebiliriz. Tabii boşanmaya iten fiziksel şiddet olaylarının da ilimizde sıklıkla yaşandığını belirtmek isterim. Tüm bu saydığımız sebepler ilimizdeki boşanma davalarında en büyük etkenlerdir.” diye konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu4 Mayıs 2022 - 08:00
    Acaba temel sorunlar neler olabilir araştırma yapıldımıki

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir