TANJU ÖZCAN: “DÜN GECE ÇOK İNSAN ZENGİN OLDU”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, doların düşmesiyle ilgili, “Dün gece çok insan mağdur oldu, o kadar çok insan da zengin oldu. Peki bu doları 6 liradan alıp 18 liradan bozduranlar kimler?” dedi.

TANJU ÖZCAN: “DÜN GECE ÇOK İNSAN ZENGİN OLDU”
21 Aralık 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Başkan Özcan, Bolu Belediyesi’nde basın mensuplarıyla biraraya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ERDOĞAN’DAN DESTEĞİMİ TAMAMEN ÇEKTİM”

Daha önceki açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimini destekler şekilde açıklamalarda bulunan Özcan, “Ben kendi partimin söylemleri dışına çıkaran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirme konusunda göstermiş olduğu kararlılığın doğru olduğunu söylemiştim. Ama gördüm ki Erdoğan faiz indirimi konusunda samimi değil. Faiz indiriminde başlattığı savaşta en yakın silah arkadaşı olduğumu söylemiştim ama Erdoğan’ın samimi olmadığını gördüğüm için desteğimi tamamen çektim.” dedi.

“TARİHİN EN BÜYÜK OPERASYONLARINDAN BİR TANESİ YAPILDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından düşüşe geçen dolarla ilgili düşüncelerini de aktaran Özcan,”Dün akşam Türkiye tarihinin en büyük operasyonlarından bir tanesi yapıldı. Doları önce 18 liranın üzerine çıkardılar. Bir anda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla 12 liraya geriledi. Yani yüzde 40 değer kaybetti. Dün gece Erdoğan’ın açıklamasını 5-10 dakik önceden öğrenip kaç milyar dolar bozduruldu? Dün gece çok insan mağdur oldu, o kadar çok insan da zengin oldu. Birçok vatandaşımız parasının değerini koruması için birikimini dolara yatırmıştı ve bir gecede büyük kayıp yaşadı. Peki bu doları 6 liradan alıp 18 liradan bozduranlar kimler? Ticari sır diyecekler ve açıklamayacaklar.” diye konuştu.

“NİYE DÜŞÜRÜLMÜYOR YAPILAN ZAMLAR?”

Doların yükselmesiyle birlikte birçok ürüne yapılan zamlara da değinen Özcan, “Doların düştüğünü gördük. Peki yılbaşından bu yana kur bahane edilerek akaryakıta, yeme, süte, ete, tuvalet kağıdına gelen zamlar neden düşmedi? Niye fiyatlar hala aynı? Hani dolar kurundaki artıştan dolayı yapılmıştı bu zamlar. Dolar yüzde 40 düşünce bu ürünlerinde yüzde 40 düşmesi gerekmiyor mu? Niye düşürülmüyor yapılan zamlar?” şeklinde konuştu.

“TOPLUMUN NEYE SEVİNDİĞİNİ ANLAMADIM”

Başkan Özcan, dolardaki düşüşle birlikte ülkede adeta bir sevinç havası yaşandığına işaret ederek, “Ben neye sevindiğini anlamadım. Dolar 6 liradan 12 liraya çıktığında sokağa dökülmüştü. Sonra dolar 18 liraya çıktı ve 12 liraya düşünce herkes sevindi. Önce eşeği kaybettirip sonra buldurma hikayesine döndü. Demek ki dolar 35 liraya çıksa ve 15 liraya düşse meydanlarda göbek atacakmışız. Ben toplumun bazı kesimlerini de anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum.” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir