UĞUR AKBAY’DAN TANJU ÖZCAN’A: “FENOMENLERİN ÖMRÜ UZUN OLMAZ”

Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaptığı çıkışlarla şov peşinde koştuğunu ve adeta bir fenomen olduğunu öne sürdü.

UĞUR AKBAY’DAN TANJU ÖZCAN’A: “FENOMENLERİN ÖMRÜ UZUN OLMAZ”
15 Kasım 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kentteki yabancı uyrukluların nikâh ücretinin 100 bin liraya yükseltilmesi için çalışma başlattıklarını söylemişti. Başkan Özcan, sebebini ise "Sığınmacıların Bolu'ya yerleşmelerini istemiyoruz" sözleriyle açıklamıştı. Açıklamaları ulusal gündemde oldukça ses getiren Özcan’a Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Vekili Uğur Akbay cevap verdi.

“BOLU’NUN SORUNLARINA ODAKLANSA DAHA İYİ”

Başkan Tanju Özcan’ın ulusal gündemde kalmak yerine Bolu’nun sorunlarına odaklanması gerektiğini ifade eden Akbay, “Tanju Özcan’ın bu çıkışı yeni bir çıkış değil. Daha önceden de mültecilerin çıkışına 10 kat zam yapacağı ile ilgili bir çıkışta bulunmuştu. Suya 10 kat zam konusunu belediye meclisine getiremedi. Kendi meclis üyeleri dâhil su konusunda kararsız kalmıştı. O konu gündemden kalkınca yeni bir konuyla karşımıza çıktı. Nikâh ücretlerinde tarife değişikliğine gidilmesi konusu sadece yabancı uyruklularla sınırlı değil. Bu konu kendi vatandaşlarımızın duygularını istismar etmeye kadar gidiyor. Yabancılardan 100 bin lira alacağını söylemesinin yanı sıra Türk olan ve ikinci evliliğini yapandan 5 bin, üçüncü evliliğini yapandan 50 bin lira nikâh ücreti alacağını ve amacının aile bütünlüğünü korumak olduğunu söylüyor. Aile bütünlüğü böyle korunabilir mi? Tanju Özcan’ın şov peşinde koştuğunu ve konunun popülist bir çıkış olduğunu herkes biliyor. Bu tip söylemlere gerek yok. Başkan böyle söylemlerle gündeme geleceğine Bolu’nun sorunlarına odaklansa daha iyi olur.” dedi.

“BİR ŞEYLERİ GİZLEMENİN DERDİNDE Mİ?”

Uğur Akbay, şöyle devam etti; “Yabancılara suyu 10 kat zamlı vereceğini söylediği zamanlarda Bolu Belediyesi tarafından tarihin en büyük arazi satışı gerçekleşmişti. Bolu Belediyesi’ne ait fidanlık arazinin yaklaşık 100 dönümü 89 milyon 750 bin liraya satılmıştı. Şimdi akıllara şöyle bir soru geliyor. Bu nikah ücretleri konusunu gündeme getirerek acaba Bolu Belediye Başkanı yeni bir satış mı yapacak? Ya da bir şeyleri gizlemenin derdinde mi?”

“FENOMENLERİN ÖMRÜ UZUN OLMAZ”

Akbay, Özcan’ın yaptığı çıkışlarla gündeme oturması konusunda ise, “Gündeme oturmak bu kadar basit olmamalı Tanju Özcan şu an bir fenomen oldu ama fenomenlerin ömrü çok uzun olmaz. Tanju Özcan’ın nikâh ücretleri ile ilgili söylemleri Kasım ayı meclis toplantısında önümüze önerge olarak gelmeyecek. Kasım ayı bütçe görüşmelerinde bu konu fiyat tarifesi olarak önümüze gelecek. Biz bu konuyu tüm detaylarıyla değerlendirip ona göre kararımızı vereceğiz. Kendi komisyonunda olan üyeler bile bu konuda net bir fikre sahip değildir diye düşünüyorum.  Şunu da belirtmek isterim ki yabancıların ve Türk vatandaşların nikâhları bulundukları ilin belediyelerine kıydırma zorunluluğu yok. Bolu Belediyesi’nde kıydırma zorunluluğu yok. İlçelerde de kıydırabilirler, başka illerde de kıydırabilirler.” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir