ARAPLARA YAPILAN ŞATO VİLLALAR İÇİN YENİ GELİŞME

Bolu’da, yapımına 10 yıl önce başlanan ve yalnızca Arap müşterilere satılması planlanan ancak maddi gerekçelerle tamamlanamayan şato tipi villaların 2022 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

ARAPLARA YAPILAN ŞATO VİLLALAR İÇİN YENİ GELİŞME
9 Kasım 2021

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan ve yalnızca Körfez ülkelerindeki Arap müşterilere satılmak için inşa edilen atıl durumdaki ‘Burj Al Babas’ projesinin 2022 yılı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Bünyesinde 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezi bulunan projedeki şato tipi villaların 350 tanesi inşaat çalışmaları devam ederken Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan’daki müşterilere satıldı. 100 milyon dolardan fazla yatırım yapılan ve yarım kalan projede, satılan villaların taksitlerinin zamanında ödenmemesi ve diğer ekonomik sıkıntılar neticesinde yapımcı şirket 2018 yılında konkordato ilan etti. Bunun üzerine İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi, Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi. Bir süre sonra Sarot Grup, iflas kararını mahkemeye taşıdı ve karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17’nci Hukuk Dairesi tarafından kaldırdı. Konkordato başvurusunda bulunan şirkete İstanbul 2’nci Asliye Mahkemesi’nden verilen kararla 1 yıl boyunca haciz işlemi yapılmaması yönünde karar verildi.

2022’DE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Sarot Termal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen, Burj Al Babas projesi ile ilgili borçların azaldığını, yakın bir zamanda yapımına kaldığı yerden devam edileceğini ve 2022 yılsonuna kadar faaliyete sokulacağını söyledi.

2 yorum yapılmış

  • Bayram kaplan9 Kasım 2021 - 18:38
    O villalarda çok emeğim var tasoran firmada param kaldı hala alamadım iş başlarsa yine orada olacam inşallah umarım taşeron firmaları doğru insanlardan seçerler
  • Neslihan 9 Kasım 2021 - 20:15
    Yazık çok yazık

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir