TANJU ÖZCAN’DAN, ARZU AYDIN’IN O AÇIKLAMARINA SERT TEPKİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara “Ben sapık mıyım?” diyerek sert tepki gösterdi.

TANJU ÖZCAN’DAN, ARZU AYDIN’IN O AÇIKLAMARINA SERT TEPKİ
10 Eylül 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Tanju Özcan’ın tesettürlü bir bayanla olan anısını anlattığı ve büyük tepki çektiği olayı hatırlatarak eleştiride bulunmuştu.

Aydın, açıklamasında, “Çıksa da canlı yayında tüm kadınlardan özür dilese ya… Yani bunu artık kadın olarak da düşünmeyin. Bunu lütfen anneniz olarak düşünün. Bu laf annenize gitmiş olabilir. Benim genç kızım oraya gitmiş olabilir. Benim genç kızım yarın Bolu Belediyesine iş istemeye gitti, bunu nasıl algılayacaksın bre mübarek ya?  Yani o genç kızı senin makamına iş istemeye ben nasıl göndereceğim? Nasıl algılayacaksın? Bunu kardeşiniz olarak düşünün, teyzenin, ananız, bacınız… Böyle bir şey var mı? Bakın tekrar söylüyorum. Kadını ve AK Partili kadını konumlandırdığı o yeri sanki kamufle ediyor ama bu böyle bir şey değil. Tekrar söylüyorum. Kadın üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçsin”  ifadelerine yer vermişti.

Başkan Özcan, bu açıklamaların ardından Bolu Belediyesi’nde gazetecilerle bir araya gelerek Vekil Arzu Aydın’a cevap verdi.

“BEN SAPIK MIYIM?”

Başkan Özcan, açıklamasında şöyle dedi; “Kadın üzerinden siyaset yapmak ne demek ya. ‘Genç kızı makamına iş istemeye nasıl göndereceğim’ demek ne demek ya. Ben her gün belediyeye iş başvurusunda bulunan onlarca kadınla, genç kızımızla görüşüyorum. Ben sapık mıyım? Ben Ensar Vakfı yöneticisi miyim? Benim bir gafımdan dolayı kadın resmen bizi sapık yerine koyuyor. Bolu halkı adına bu açıklamayı ayıplıyorum. Kendisi Bolu Belediyesi’ne gelmişte başına kötü bir şey mi gelmiş? Bu açıklama haddi aşmak demektir. Arzu Aydın, Ensar Vakfı’nda 50 tane çocuk cinsel istismara uğradığında, tecavüze uğradığında AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütüyordu. O dönemde bu olayları kınayabilmiş mi? Burada ben bir gaf yaptım ve özrümü de diledim. Orada o olaylar olduğunda anne olduğunu hatırlamamış mı? ‘Bir seferden bir şey olmaz’ diyen kendi bakanı hakkında bir açıklama yapabilmiş mi? Ayıptır.” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir