BOLU'DA KÖYLÜLER İŞ MAKİNESİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde bulunan Ayman Yaylası'nda köylüler, taş ocağı için çalışma yapan iş makinesinin önüne geçti.

BOLU'DA  KÖYLÜLER İŞ MAKİNESİNİN ÖNÜNE GEÇTİ
25 Ağustos 2021

İlçeye bağlı Ayman Yaylasında bulunan Karaköse mevkiinde taş ocağı için çalışma başlatıldı. Yıllardır bölgede hayvanlarını otlatan ve sabah saatlerinde iş makinesinin çalışmalara başladığını haber alan köylüler hemen bölgeye akın etti. Köylüler, iş makinesinin önüne geçerek çalışmaları durdurdu. Yetkililer bu durum karşısında çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı.

Çalışmaların olduğu bölgeye taş ocağı yapılacağını öğrenen köy sakinleri, “300 senelik hikayesi olan yaylamızın yakınına baraj yapımı için kurulan taş ocağını istemiyoruz. Hem doğal yaşamı hem de yayla halkını, hayvanlarımızı olumsuz etkileyecek bir adımdır. Yakınında bir adet taş ocağı varken neden yeniden taş ocağı kuruluyor. Bu karardan vazgeçilmeli” dedi.

Köylüler, taş ocağı yapımı için yaylalarında yapılması planlanan hiçbir faaliyete izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir