ERSAN TÜRKOĞLU'NUN ORMANLAR İÇİN MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu’nun Bolu ormanları için mücadelesi sürüyor. Türkoğlu, bu sefer kesilen genç ağaçları kamuoyuyla paylaştı.

ERSAN TÜRKOĞLU'NUN ORMANLAR İÇİN MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR
27 Temmuz 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Ersan Türkoğlu, beraberindeki partililerle birlikte Bolu Aladağ’da ağaç kesimi yapılan noktalarda incelemelerde bulundu. Bolu’da ormanların katledildiğini öne süren vatandaşların talep ve şikayetler doğrultusunda hareket ettiğini söyleyen Türkoğlu, ağaç katliamına bizzat kendisinin de şahit olduğunu söyledi.

“GENÇ AĞAÇLAR KESİLİYOR”

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerde ağaç kesimleriyle ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatan Türkoğlu, “Ormanları gençleştirmek için yaşlı ve hastalıklı ağaçları kestiklerini söylemişlerdi. Kesimlerin normal ve planlı kesimler olduğunu söylemişlerdi. Ama bizim incelediğimiz alanlarda yaşlı ağaçlar yerine genç ağaçların kesildiğini gördük. Bu genç ağaçlar hiçte hastalıklı görünmüyor. Gençleştirmiyorlar genç ağaçları kesiyorlar. İnsanın bu manzara karşısında içi sızlıyor. Kestikleri ağaçların dallarını bile almamışlar. Bu kurumuş dallar yangınlara davetiye çıkarıyor.” dedi.

“ORMANLAR BOLU’DA KATLEDİLİYOR”

Türkoğlu, Bolu’da herkesin ormanlara sahip çıkması gerektiğini belirterek, ”Maalesef ormanlarımız Bolu’da katlediliyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin, bir açıklamasında bu sene Bolu’da ağaç kesimlerini iki katına çıkaracaklarını söylemişti. Aynı sözü Bolu Orman Bölge Müdürlüğü de dillendiriyor. Bu kesimler ilimizde katlanarak gidiyor. Kesilen ağaçlardan geriye kalan dalların toplanmamasının, bu dalların yangına davetiye çıkarıyor olmasının, genç ağaçların kesilmesinin bir açıklaması yok. Eğer Bolu’da bir yangın olursa sorumlusu kesim yapanlar ve sorumluluklarını yerine getirmeyenlerdir. Kaynak yaratmak için, para bulmak için AKP iktidarı ormanlarımızı sonuna kadar yok ediyor. Bir yurttaş olarak buna sessiz kalamayız. Ormanlardaki kıyımları görmek isteyenler bu bölgelere gelip bizzat görebilirler. Bizim amacımız siyasette rant elde etmek, birilerine şirin gözükmek değil. Tek derdimiz ormanlarımızı yok edenlerle mücadele etmek.” diye konuştu.

Türkoğlu, Bolu’da ormanlarında yapılan ağaç kıyımlarının takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

1 yorum yapılmış

  • Okan27 Temmuz 2021 - 17:59
    Bu adam gerçekten CHP yi zor duruma düşürecek bilgisizce söylemlerde bulunuyor. Yapılan uygulama hatalıysa savcılığa gitsin. Hiç bir şey bilmiyorsa üniversitede bu alanla ilgili akademisyenlerden fikir alsın.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir