TANJU ÖZCAN ARZU AYDIN'IN SÖZLERİNE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,kendisini ‘sözde milliyetçi’ olarak tanımlayan ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a adeta ateş püskürdü.

TANJU ÖZCAN ARZU AYDIN'IN SÖZLERİNE SERT TEPKİ GÖSTERDİ
16 Temmuz 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin yıl dönümü sebebiyle Bolu Belediyesi’nce düzenlenecek halk konseri öncesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, 15 Temmuz’un ertesinde düzenlenecek konsere tepki gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sonrasına denk gelen konserle ilgili, 15 Temmuz programında konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, tepkisini ortaya koydu. “Bazı zihniyetlerin” Atatürk’ü anlamaktan uzak olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Aydın, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin yıl dönümü olan 17 Temmuz öncesinde ne yazık ki hala bazı zihniyetlerin Atatürk’ü anlamaktan da uzak olduklarını üzülerek görmekteyim. Atatürk’ü anlamak sosyal devlet olmak demektir. Tıpkı pandemi sürecince ücretsiz tedavi edilen, şimdi kapı kapı gezilerek aşıları yapılan vatandaşları düşünenler gibi. Atatürk’ü anlamak demek 15 Temmuz’u tıpkı kurtuluş savaşı gibi destan bir direniş olduğunu kabul etmek demektir” dedi. Aydın, konuşmasında ayrıca Tanju Özcan’ı ‘sözde milliyetçi’ olarak tanımladı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nde gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

“RASİM ÖZDEMİR’E YAPILAN SAYGISIZLIĞI KINIYORUM”

Dün 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyona rahatsızlığı sebebiyle Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’i gönderdiğini söyleyen Özcan, “Orada söz alan Rasim Özdemir’i konuştuğu esnada yuhalayan birkaç meczubu ve onlara bunu yaptıranları da kınıyorum. Rasim Bey konuşmasında, 30 yıl önce bu cemaat tosuncuklarının, terör örgütü üyelerinin bir gün ülkemize kastedeceğini söyleyen merhum Uğur Mumcu’yu andığı için, FETÖ’ye dikkat çeken Necip Hablemitoğlu’nu andığı için tepkiye maruz kaldı. Ben bu yapılan saygısızlığı kınıyorum.” dedi.

“ARZU AYDIN 15 TEMMUZ’UN NE OLDUĞUNU ANLAYAMAMIŞ”

15 Temmuz’da Türk halkının bir zafer kazandığını ifade eden Özcan, “CHP saflarından AK Parti saflarına geçen ve AK Parti Bolu Milletvekilliği görevini yürüten Arzu Aydın’ın konuşmasını da büyük üzüntüyle dinledim. Belediyemiz tarafından yapılacak olan konseri 15 Temmuz’dan bir gün sonra yapılır mı diye eleştiriyor. Sayın Aydın maalesef 15 Temmuz’un ne olduğunu tam olarak anlayamamış. 15 Temmuz’da sokağa inenle bu memleketi savundular. Darbeyi hep birlikte engellediler. Ve orada 251 vatandaşımız şehit oldu. Ve biz o gece bir demokrasi zaferi kazandık. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ancak bu zafer sonrasında kutlanmalıdır diye düşünüyorum. Bu akşamki Bolu Belediyesi konserini cenaze önünde eğlenmeye çalışanlara benzetmiş. 15 Temmuz’da biz bir zafer kazandık. Sayın vekilin ilk önce bunu anlaması lazım. Nasıl ki 30 Ağustos bir zafer ise 15 Temmuz da bir zaferdir. Sayın vekilin bu konuda çıkıp kamuoyundan özür dilemesini bekliyorum. Biz komşunun evinde cenaze varken eğlenenlerden hiç olmadık. Biz komşusu aç iken tok yatanlardan da olmadık.” diye konuştu.

“ŞAPTAN NE KADAR ŞEKER OLURSA ARZU HANIMDAN DA O KADAR MİLLİYETÇİ OLUR”

Kendisini ‘sözde milliyetçi’ olarak nitelendiren Aydın’a sert cevap veren Özcan, “Sözde milliyetçi hiç olmadık. Ben milliyetçiliğimi TBMM kürsüsüne yazmış bir isimim. Arzu hanım bana sözde milliyetçi demiş. Bu sözün söyleneceği en son insanım. Sözde milliyetçilerin biz kim olduğunu çok iyi biliriz. Sözde milliyetçiler terör örgütüyle masaya oturanlardır. Sözde milliyetçiler 15 Temmuz’da bu hain kalkışmayı önceden bilenler ve bunlara yıllar boyunca her türlü desteği verenlerdir. Özü sözü bir Tanju Özcan’ı kimse sözde milliyetçilik yapmakla yargılayamaz. Haddini bileceksin. Kısacası sözde milliyetçi görmek istiyorsan aynaya bakacaksın. Şaptan ne kadar şeker olursa Arzu hanımdan da o kadar milliyetçi olur.” şeklinde konuştu.

“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN KEMİKLERİ SIZLIYOR”

Başkan Özcan, her 15 Temmuz etkinliğinde Arzu Aydın’ın birilerini provoke ettiğini öne sürerek şöyle dedi; “Yahu Bütün Türkiye’de eşgüdümlü olarak her türlü siyasi görüşe sahip olanlar 15 Temmuz’da bu ülkeyi korumadı mı? Orada her kesimden şehitler vardı. 15 Temmuz’da nutuklar atanlar şunu iyi bilsinler. Maalesef 15 Temmuz’da bu ülke için canını verenlerin kemikleri sızlıyor. Malum zihniyet FETÖ ile mücadele etmek yerine sözde FETÖ’cülerle mücadele ediyor. Hala gerçek FETÖ üyeleri ile mücadele edilmiyor. Öyle garip bir ülkede yaşar hale geldik ki ülkenin nasıl soyulduğunu bir mafya liderinden öğrenir olduk. Ben inanın utanıyorum. 15 Temmuz şehitleri bu günleri hak etmedi. Maalesef bu 15 Temmuz’a zemin hazırlayanlar da o zihniyetin ürünüdür. Devlette kadrolaşmalarına biz izin vermedik. ‘Bunlar çok tehlikelidir ve ülkenin başına bela olacaklar’ diye uyaranlar bizdik. Arzu hanım beraber olimpiyatlar düzenlediklerini, beraber yürüdükleri yolları unutmuş gibi. Ama öyle bir noktaya geldik ki bu gafiller neredeyse 15 Temmuz’un sorumlusu bizleri gösterecekler. Hain FETÖ hem Amerika’nın hem de AK Parti’nin beslemesiydi. Kandırıldıklarını ancak araları bozulunca anladılar. Bana göre halen daha kandırılmaya devam ediyorlar.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir