BOLU’NUN İKİNCİ ARİ İŞLETMESİNE BELGESİNİ VALİ ÜMİT VERDİ

Bolu’nun Hamzabey Köyü’nde yer alan Okan Süt işletmesi, Bolu’nun Hastalıktan Ari ikinci işletmesi olmaya hak kazandı. İşletmeye belgesini Bolu Valisi Ahmet Ümit verdi.

BOLU’NUN İKİNCİ ARİ İŞLETMESİNE BELGESİNİ VALİ ÜMİT VERDİ
14 Temmuz 2021

Hamzabey Köyü’nde yapılan törene Bolu Valisi Ahmet Ümit,  Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, üretici birlik ve kooperatif başkanları katıldı. Törende, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma ve Yatırımlarını Destekleme Projesi 12. Etap kapsamında yüzde 50 hibe ile kurulan Okan Süt İşletmesi ziyaret edildi. Vali Ümit, işletme hakkında bilgiler aldı. Bolu’da ikinci ari işletmesi olmaya hak kazanan işletmeye belgesini Vali Ümit verdi.

Ziyaretler sonrası bir açıklamada bulunan İl Tarım Müdürü İzzet Murat, “İçerisinde süt sağım ünitesi, karantina /gözlem ünitesi, kilitlenebilen padok sistemi ve gübre depolama yeri barındırmaktadır. İşletmemiz entansif hayvancılığa uygun modern bir tesis olarak faaliyet göstermektedir. İnşallah başvuruları alınmış işletmelerimiz de belgelerini alarak Bolu hayvancılığına artı bir değer katacaktır. Yıl boyu yetiştiriciler ari işletme desteği için il/ilçe Müdürlüklerine başvurabilirler. İl/ilçe Müdürlükleri tarafından 2021/03 sayılı Hastalıktan Ari İşletmeler ve Onaylı Çiftlikler Genelgesi kapsamında başvuru yapan yetiştiricilerin işletmeleri için inceleme ve tespit tutanağı düzenlenir. İşletmede bulunan sığırlar, Sığır Tüberkülozu Yönetmeliği ve Bruselloz ile Mücadele Yönetmeliği hükümleri gereğince, tüberküloz ve bruselloz hastalıkları yönünden il/ilçe müdürlüklerince taramadan geçirilir. Her iki hastalıktan menfi bulunan işletmeler için İl Müdürlüklerince Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası düzenlenir. Destekleme ödemesinin yapılabilmesi için Hak Ediş Belgesi hazırlanır ve bir nüshası Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası ile birlikte Bakanlığımıza gönderilir." dedi.

Hastalıktan Ari İşletmenin Avantajları nelerdir?

Tüberküloz ve Bruselloz hastalıkları ile etkin mücadele sağlanır.

Kaliteli damızlık hayvan üretimi yapılır.

Kaliteli ve sağlıklı süt üretilir.

Hayvanların refahı sağlanır.

Sürdürebilir hayvancılığa uygundur.

Süt ve süt ürünleri ihracatı için onaylı süt çiftliklerine temel teşkil eder.

Halk sağlığının korunmasına yardımcı olur.

İşletmelerin daha yüksek destekleme almalarını sağlar.

Buzağı desteğinin yanında ari hayvan başına 2020 yılı için 450 Türk Lirası tutarında destek alır.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir