HİGHWAY OUTLET'TE SOSYAL MESAFE SIFIR

Bolu’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge ile tüm kafe ve restoranlarda müşteri ağırlamak yasakken HighWay Outlet AVM’de bulunan restoran ve kafelerin açık olması tepkilere neden oluyor.

HİGHWAY OUTLET'TE SOSYAL MESAFE SIFIR
1 Şubat 2021

İçişleri Bakanlığı’nın 18 Kasım 2020 tarihli genelgesinde restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerlerinin 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel-­al" hizmeti verecek şekilde açık olabileceği, bu iş yerleri ile online yemek sipariş firmalarının saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebileceği belirtilmişti. Genelgede AVM'lerde bulunan kafe, lokanta ve restoran gibi yeme içme yerlerinin de bu kapsamda olduğu, söz konusu yerlerde yemek için kullanılan masalardaki oturma düzenlerinin kaldırılacağı bildirilmişti.

HİGHWAY AVM’Mİ DİNLENME TESİSİ Mİ?

Yine söz konusu genelgeye göre, il ve ilçe Umumi Hıfzıssıhha kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası kara yolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım ve lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinlenme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulmuştu. Bu kapsamda değerlendirildiği zaman HighWay Outlet AVM’nin otoyol üzerinde faaliyet göstermesi istisnalardan muaf olabileceğini gösteriyor. Ancak genelgede belirtilen şehirlerarası toplu ulaşım araçları ve lojistik amaçlı araçlar haricinde binlerce kişi şahsi araçlarıyla otoyol üzerinden AVM’ye giriş yaparak kafe ve restoranlara akın ediyor. Yine Bolu ve Düzce’den araçlarıyla gelen binlerce vatandaş genelgedeki dinlenme tesisi istisnasını bildiğinden yeme ve içme ihtiyacını gidermek için HighWay’in yolunu tutuyor.

KAFELER VE RESTORANLAR ANA BABA GÜNÜ

Haber merkezine gelen şikayetler üzerine HighWay Outlet AVM’ye giden Gazete Bolu ekibi, AVM içerisinde bulunan yeme içme alanlarının yoğunluğunu gözlemledi. Restoran bölümlerindeki yemek sıralarında ve masalarda sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiğini kaydeden ekibimiz kafe bölümlerinde de masaların sosyal mesafe kurallarına uyulmayacak şekilde kurulduğuna, tüm bu ihlallere karşı denetleme yapan yetkili birimlerin olmadığına şahit oldu. Bu manzara ‘Koronavirüs HighWay’e uğramıyor mu?” sorusunun sorulmasına neden oldu.

“AYLARDIR KAPALI OLAN İŞYERLERİNİN GÜNAHI NE?”

Aylardır işyeri kapalı olan ve AVM'deki bu durumdan şikayetçi olan bir esnaf, “AVM içerisine baktığımızda gelenlerin otoyol yolcularından ziyade Düzce ve Bolu’dan olduğunu görüyoruz. Bu iki ilden arabasına atlayan 10 dakikada AVM’ye geliyor. Sırf yeme-içme ihtiyacını karşılamak için AVM’nin yolunu tutanlar var. Yeme-içme alanlarında sosyal mesafe kurallarına uyulmuyor. Kısacası vatandaşlar genelgenin açığını bulmuş resmen. Bolu’da aylardır kapalı olan, evine bir ekmek bile götüremeyen diğer işyerlerinin günahı ne? Bizim günahımız ne?” dedi.

“VALİLİK BU MANZARAYI GÖRMÜYOR MU?”

Bir başka vatandaş ise, “Dinlenme tesisleri kısıtlamalardan muaf olsa da birçok ildeki şehirlerarası yol üzerinde bulunan AVM’ler İl Umumi Hıfzısıhha Kurullarınca kısıtlandı. Haksız rekabetin önüne geçebilmek adına herkese eşit davrandılar. Burada resmen bir ihlal var. Valilikler bu ihlalleri görmüyor mu?” şeklinde konuştu.

3 yorum yapılmış

  • melungeon14 1 Şubat 2021 - 20:38
    hayret bende şaştım ne denetleyen var nede ceza kesen hakkaden zengin esnafa yasak yok..zaten cumartesi pazarda yasak var denetim yok adamlar arabayla dolaşıp duruyor..sevgililer gezip duruyor..o kadar marketlere gittim ne bekçi nede polis gördüm..belkem var.arabayla bir kaç mesai arkadaşımı almak için bir kaç yere gittim hiç polis bir şey sormak için durdurmadı böyle yasaklar olmaz...
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Ahmet4 Şubat 2021 - 22:51
    Dentleme yapilmiyo diyorsunuz.Tarim bakanligi,hem restoranlari gida yonetmeligi konusunda, hemde covid denetlemerini siklikla yapiliyor.O avmde binlerce kisi evine ekmek goturuyor.Maskesiz iceride gezemezsiniz.Burasi kapaninca hakli rekabet mi olacak.Bos haber yapiyorsunuz.Eminim bunu yazip kendiniz de yeyip icmissinizdir.Avmye hes kodsuz girmek yasak.O cektiginiz masalarda oturan kisiler aile yada birlikte yolculuk eden insanlar.Ne yapacaklar ayri ayri oturup arabada tekrar 4 kisi mi gidecekler
  • muharrem kutlu25 Şubat 2021 - 13:25
    Evet kapatin

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir