BOLU İÇİN TURUNCU UYARI: KAVRULACAĞIZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu’da sıcak hava dalgasının ciddi seviyelere çıkacağını bildirerek Turuncu Uyarı yayınladı.

BOLU İÇİN TURUNCU UYARI: KAVRULACAĞIZ
3 Eylül 2020

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sıcak hava dalgasının etkisini artıracağı bildirilerek, “Geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren ülkemizi etkileyen sıcak hava dalgasının bölge genelinde etkisini artırarak Cumartesi gününe kadar (5 Eylül) devam edeceği beklenmektedir. Sıcakların Bolu, Kırıkkale, Çankırı il genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Eylül ayında uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması ve yer yer üzerine çıkması beklenmektedir." denildi.

11:00-16:00 ARASI DIŞARIYA ÇIKMAYIN

Açıklamanın devamında şöyle denildi; "Sıcaklıkların Cumartesi gününden itibaren azalacağı, 3 ila 5 derece düşeceği tahmin ediliyor. Hava dalgasından dolayı güneş ışıklarının dik geldiği 11:00-16:00 saaatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle arz edilir."

TURUNCU UYARI NEDİR?

Havayla ilgili tehlikeli durumlarda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir