BOLHAYKO GEYİKLER İÇİN MÜCADELE EDECEK

Bolu Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO), Bolu'da ihale ile geyik avına izin verilmesi kararına sert tepki gösterdi. Dernek yetkilileri suç duyurusunda bulunacak.

BOLHAYKO GEYİKLER İÇİN MÜCADELE EDECEK
20 Ağustos 2020

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün (DKMP), Merkez Av Komisyonu (MAK) tarafından alınan kararlar sonrasında Türkiye genelinde 2020-2021 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı ile avlanmasına izin verilen türler, kotalar, ücretler ve avlanma şekilleri belirlenmiş, Alınan kararlar neticesinde Bolu’da da16 kızıl geyiğin ihale yapıldıktan sonra avlanmasına izin verilmişti. Bu kararın ardından Bolu'daki hayanseverler ayağa kalktı. 

BOLHAYKO SESSİZ KALMADI

Bolu Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO) ihalenin iptali için mücadele edeceklerini bildirdi.

Başkanı Melek Ünal tarafından dernek adına yapılan yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde basında 'Bolu da 16 kızılgeyik ihale ile vurulacak' haberi tüm hayvanseverlerin derinden üzmüştür. Yine geçtiğimiz günlerde Eskişehire kızıl geyikler ihale ile vurulmak istenmiş ancak idare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Tüm Bolu da yaşayan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bolu ormanlarında yaşayan kızıl Geyiklerimize sahip çıkalım. Ve yetkililere sesleniyoruz lütfen spor adı altında kızılgeyiklere kıyılmasın.Av bir spor değil cinayettir. Av için ihale açmak kesinlikle insanlığa sığmaz. Bizler ihalenin iptalini talep ediyoruz ve gerekli mercilere de başvurumuzu yapacağız." ifadelerine yer verildi.

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir