BOLU’DAKİ SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİKTEN ŞİKAYETÇİ

Bolu Sigorta Yetkilisi İsmail Öztürk, sigorta ürünlerinin satışıyla ilgili 9 Mayıs’ta yayımlanan Yönetmelikle ilgili açıklamalarda bulundu.

BOLU’DAKİ SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİKTEN ŞİKAYETÇİ
19 Haziran 2020

Türkiye’de sigorta ürünlerinin satılacağı mecralarla ilgili olarak 9 Mayıs tarihli, 31122 Sayılı Resmi Gazete’de önemli bir Yönetmelik yayımlandı. “Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigorta Sözleşmeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” ile sigorta ürünlerini elektrik, su, tapuyla ilgili bazı kurumlar da satılabilecek. Bu işletmelerin satışından masraflar düşüldükten sonra kalanı çevredeki levhaya kayıtlı acentelere dağıtılacak.

Kiosk’lardan sigorta satışına izin veren söz konusu düzenleme, sektörde son günlerde de büyük tartışma yarattı. Bolu’da sigortacılık yapan İsmail Öztürk, söz konusu yönetmeliğe karşı çıktıklarını söyledi.

İsmail Öztürk ,”Bu yönetmelik ile asli işi sigortacılık olmayanlara sigorta satış izni verildi. Bu konuda Bolu’daki 90’dan fazla sigorta acentesi yetkilisi ile ilgili kurumlara sıkıntılarımızı ilettik. Yönetmelik Bolu’da sektör içinde bulunan birçok arkadaşımızı mağdur etti. Bunun iptali için elimizden geleni yapacağız. Bizim sigortacılık haricinde iş yapmamız yasakken asli işi sigortacılık olmayan kurumların sigorta hizmeti vermesi kabul edilemez.” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir