BOLULULARIN YENİ GELİR KAPISI OLABİLİR

Bolu Belediyesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) işbirliğinde geçtiğimiz şubat ayında toprakla buluşan kültür mantarlarının ilk hasadı gerçekleşti.

BOLULULARIN YENİ GELİR KAPISI OLABİLİR
16 Haziran 2020

BAİBÜ Ziraat Fakültesi Mantar Üretim Tesisi’nde gerçekleştirilen mantar hasadında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi hazır bulundu.

Burada bir açıklama yapan  Başkan Tanju Özcan, “Yaklaşık 45 gün önce üniversitemizle bir protokol imzalamıştık. Mantar üretimini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bu 150 metrekare büyüklüğündeki alanda 6 buçuk ton mantar üretildi. Biz bunu Bolululara yeni bir gelir imkanı sunmak için yapıyoruz. Buradaki mantarlar tamamen organiktir. İnşallah kısa süre içerisinde ilimiz mantar üretiminde iyi bir noktaya gelecektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Bir hedefimizde bu kompost eden hammaddeyi Bolu’da üreterek çiftçilerimize çok sembolik ücretle dağıtmaktır. Bolu’da çok sayıda atıl tavuk kümesi var. Kompost ve mantar üretimi açısından bu alanları değerlendirebiliriz.” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, “Bolu Belediyesi ile yaptığımız elbirliği ile böyle bir ürünün ortaya çıkması bizi çok mutlu etmiştir. Bundan sonra benzer çalışmaları arttırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir