BOLU İDARE MAHKEMESİ BAŞKANI TURGUT DELAL'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yaklaşık 3 yıldır İlimizde başarıyla görevini yürüten Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Gazete Bolu İmtiyaz Sahibi Ozan Albayrak ve Genel Yayın Yönetmeni Hızır İlyas Yıldırım’ı makamında ağırladı.

BOLU İDARE MAHKEMESİ BAŞKANI TURGUT DELAL'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
2 Haziran 2020

Ziyaretimiz sırasında Turgut Delal ile, korona virüs süreci, sürecin adalet hizmetine yansımaları ve Bolu'nun doğal güzellikleri gibi pek çok konuda samimi bir sohbet gerçekleştirdik.

"BOLU KORONAVİRÜS SINAVINI GEÇTİ"

Sohbetimiz esnasında tüm Dünyayı etkisi altına alan korona virüsün insanlık açısından uzun yıllardır karşılaşılan en büyük sorunlardan biri olduğunun altını çizen Delal, "Bundan yaklaşık yüz yıl önce İspanyol Gribi olarak adlandırılan bir virüs salgını yaşandığını, o zamanlar da bir şekilde bununla mücadele edildiğini ancak Dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini okuyoruz duyuyoruz. Bugün sağlıkta gelişmiş teknolojik imkanlardan yararlanarak, Devletimizin hastane, yatak ve yoğun bakım sayılarındaki yeterliliği ve yetiştirdiği nitelikli personeli vasıtasıyla, Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu tarafından yönlendirilen ortak akılla ve Türk Milletinin alınan kararlara uyum sağlamasıyla birlikte Ülke olarak bu virüsle başarılı bir mücadele verdiğimizi söyleyebilirim. Bu bakımdan, virüsle mücadele için her türlü imkanı sağlayan Devletimize ve başta kahraman sağlık personelleri olmak üzere sürece katkıda bulunan herkese teşekkür etmemiz gerekir. Bolu özelinde de gerek Bilim Kurulu tavsiyeleri gerekse Bolu Valiliği’nin aldığı kararlara uyumun olumlu olduğunu gözlemledim. Bolu, koronavirüs kurallarına uydu ve sınavı geçti diyebilirim. Nitekim Bolu’da kurallara uyumun yüksek olmasının diğer illere göre vaka sayısının daha az olmasını sağladığını düşünüyorum. Bu çok memnuniyet verici bir durumdur. Bu bakımdan da Bolu halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sürecin sona ermediğini de belirten Delal, özellikle alınan tedbirlerin esnetildiği bu günlerde sosyal mesafenin korunması ve maske kullanımı başta olmak üzere alınan kararlara titizlikle riayet edilmesinin elde edilen başarının devamı açısından son derece önemli olduğunu da vurguladı.

"ARKADAŞLARIMIZ GAYRETLE ÇALIŞTI"

Adalet hizmetinin önemine değinen ve Bolu İdare Mahkemesi olarak, alınan tüm tedbirlere uygun davranmak suretiyle adalet hizmetini sürdürdüklerini belirten Delal, "Bildiğimiz üzere süreç içerisinde 7226 sayılı Kanunla yargıda sürelerin belli bir zaman diliminde durması sağlandığı gibi bu Kanunla birlikte Hakimler ve Savcılar Kurulu'na verilen yetki kapsamında Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu tarafından karar alındı. Bu kararla bizim açımızdan ivedilik arz eden işler ve yürütmenin durdurulması istemli davalar haricinde müzakere, duruşma, keşif yapılması gibi hususlar sınırlandırıldı. Biz de bu sınırlandırmalar çerçevesinde ve Bilim Kurulu tavsiyelerine de uyarak çalışmalarımızı sürdürdük. Hakim arkadaşlarımız UYAP sisteminin sağladığı olanakla evden çalışmayı sürdürdükleri gibi haftada bir gün ve gerektiğinde Mahkemeye gelmeleri suretiyle çalışmalarımızı yürüttük." diye konuştu.

Hakimler ve Savcılar Genel Kurulunun aldığı yeni bir kararla birlikte 1 Haziran itibariyle müzakere yapmanın önünün açıldığını belirten Delal, "Bir değişiklik olmazsa 15 Haziran itibariyle de yargıda duran sürelerin işlemeye başlayacağını, duruşma ve keşif yapma sınırlandırmalarının kaldırılacağını biliyoruz" dedi.  15 Haziran sonrasında bir miktar yoğunluk olacağını değerlendirdiklerini belirten Delal, Mahkeme olarak bu duruma hazırlıklı olduklarını, Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu tarafından alınan kararla 20 Temmuz tarihine kadar izinlerin kaldırıldığını, kendilerinin de mesai gözetmeksizin çalışarak vatandaşın beklediği adaletin gecikmemesi için gereken gayreti göstereceklerini vurguladı.

"BOLU GERÇEKTEN TABİATIN TAM KALBİ"

 Sohbetimiz sırasında Bolu'nun doğal güzelliklerine de değindik. Aslen Rizeli olduğunu ve yaklaşık üç yıldır Bolu'da bulunduğunu belirten Delal, "Bolu Dünyanın en güzel yerlerinden biri. ‘Tabiatın Kalbi Bolu’ sözünü çok güzel yansıtan bir şehir. Dünya’daki doğal güzellikleriyle ünlü birçok şehirden daha güzel bir yer. Doğal güzellikleri bakımında doğup büyüdüğüm şehirle de birçok ortak noktası var" dedi. Burada bulunduğu süre içerisinde zaman buldukça Bolu'nun dağlarında, ormanlarında ve derelerinde zaman geçirmeyi ihmal etmediğini belirten Delal, korona virüs sürecinde ara verdiği bu gezintileri özlediğini ve bu süreç sona erdiğinde Bolu’daki güzellikleri keşfetmeye kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.

Ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Delal, basının özellikle de yerel basının demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin yerleşmesi bakımından son derece önemli bir kamusal görev yürüttüğünü belirterek gazetemize başarılar diledi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir