BOLU’DA ZARARLI TÜRLERLE MÜCADELE BAŞLADI

Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, biyoteknik yöntemler kullanılarak zararlı böcek türleriyle mücadele ediyor.

BOLU’DA ZARARLI TÜRLERLE MÜCADELE BAŞLADI
16 Mayıs 2020

Bolu Tarım İl Müdürlüğü, bitkisel üretim faaliyetlerinin insan ve çevre sağlığına zarar vermeden yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliği ve güvencesinin sağlanmasına yönelik çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Müdürlük, meyve ve sebzecilik üretiminde Biyoteknik yöntemler kullanılarak Elma İç Kurdu, Akdeniz Meyve Sineği, Kiraz Sineği, Domates Güvesi, Yeşil Kurt, Bağ Salkım Güvesi gibi zararlı türlerle mücadele tespiti yapıyor.

Konu ile açıklama yapan Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, "Teknik ekibimiz tarafından kurulan bu tuzaklar sayesinde zararlıların popülasyon yoğunluğu tespit edilmekte, yumurta bırakma dönemi belirlenerek doğru ilaçlama zamanı hesaplanmakta ve üreticilerimiz bu konuda bilgilendirilmektedir. Gereksiz yere pestisit kullanımının önlendiği bu sistem sayesinde hem üreticimiz ekonomik anlamda kar ederken hem de tüketicimizin ve çevremizin sağlığı gözetilmektedir. Daha sağlıklı ve daha kaliteli üretimle mutlu yarınların bizimle olması temennisiyle tüm üreticilerimize şimdiden hayırlı ve bereketli mahsuller diliyoruz" dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir