BOLU’DA 20 BİN ÇALIŞAN BUNDAN FAYDALANACAK

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında ödemelerin 5 Mayıs tarihinde yapılacağını, ilimizdeki 1907 firmada çalışan 20 bin 35 çalışanın bu destekten faydalanacağını söyledi.

BOLU’DA 20 BİN ÇALIŞAN BUNDAN FAYDALANACAK
3 Mayıs 2020

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile birlikte kamuoyunda bir çok kişinin ilk defa duyduğu Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili Bolu’daki durum hakkında açıklamalarda bulunan Nurettin Doğanay, “Kısa çalışma ödeneği, işsizlik sigortası fonu kapsamında sağlanan bir imkandır. İşverenler, mevcut istihdamı korumak amacıyla kısa çalışma ödeneği uygulamasına elektronik ortamdan müracaat ederek yararlanabilir. Hatırlanacağı üzere Pandemi ile mücadelede Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında bu sistem Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak 17 Nisan 2020 tarihinde Resmî Gazete yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Bu kanun ile salgın sebebiyle ülkemiz ekonomisi ve istihdam piyasaları üzerindeki olumsuz etkilerin hafifletmesi sağlandı. Bolu’da da 1907 firmada çalışan 20 bin 35 çalışan kardeşimiz bundan faydalanacak. Bolu’da toplam sigortalı sayısının 60 bin civarında olduğu gerçeğinden yola çıkarsak sağlanan bu desteğin nedenli büyük olduğu daha net anlaşılacaktır.” Dedi.

Doğanay, açıklamasının devamında şunları kaydetti; “İşe devam eden büyük fabrikalarımız, Organize Sanayi Bölgelerimizdeki hemen hemen tüm işletmeleri bunun dışında tutarsak, Hükümetimiz Bolu’ya istihdamın sürmesi için ciddi destek vermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Bolu’muza verdikleri bu ciddi destek için şükranlarımızı sunarım. Bu süreçte özellikle Sayın Bakanımız ve Bakan Yardımcılarımız her talebimize olumlu karşılık vererek, Bolu Halkına ciddi yardımda bulunmuşlardır. Ayrıca bir teşekkürü de İş Kur İl Müdürümüz İsmail Yalçın ve Personeline, SGK İl Müdürümüz Hanefi Taştan ve mesai arkadaşlarına etmek istiyorum. Bu başvuruların sonuçlanması için ciddi emek ve mesai harcadılar, Allah onlardan razı olsun. Ödemeler 5 Mayıs 2020 tarihi itibariyle başlayacak olup; işveren ve çalışanlarımıza hayırlı olsun”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir