ÖĞRENCİLER ARTIK BİSİKLETLE GİDİP GELEBİLECEK

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Gölköy Kampüs içi ve ulaşım yollarını bisiklet kullanımına uygun hale getirmek için çalışma başlatıldı.

ÖĞRENCİLER ARTIK BİSİKLETLE GİDİP GELEBİLECEK
14 Nisan 2020

Bisiklet yolu çalışmalarını yerinde inceleyen BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda bu işe atıldıklarını ve kampüs kültürünü yükseltecek çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Rektör Alişarlı, şöyle konuştu; “Birçok öğrencimiz spor, hobi ve ulaşım aracı olarak bisiklet kullanıyor. Kampüs ulaşım yolu sadece araçlar için bölünmüş yol olarak planlanmış. Yaya ve bisiklet kullananlar için kullanıma uygun değildi. Bisiklet yolu talebi, Açık Kapı Öğrenci Görüşmelerinde öğrencilerimizden de gelmişti. Bu kapsamda bir planlama yaparak, Gölköy Kampüs ulaşım yolunda bisiklet ve yaya yolu yapımına başladık. Bu çalışmanın yapımı ve projelendirmesi için Bolu Belediye Başkanlığı bize teknik destek veriyor. Bu vesileyle Belediye Başkanımız Tanju Özcan Bey’e teşekkür ediyorum.”

Rektör Alişarlı, açıklamasının devamında şunları kaydetti;  “Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında sunulan ‘Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü’nde Sürdürülebilirlik Çalışmaları: Karbon Emisyonlarının Azaltılması’ başlıklı proje desteklenmeye hak kazandı. Bu projeyle temin edilecek bisikletlerle öğrencilerimiz kampüs içi ulaşımlarını sağlayacak, spor yapmış olacak ve projenin asıl hedefi olan, Greenmetric uluslararası üniversiteler sıralamasında, sıfır emisyonlu araç kullanımı kategorisinde, üniversitemizi daha üst seviyeye çıkaracağız. Tabiatın kalbinde bulunan üniversitemiz, bu sayede öğrencilerine çevre ve doğayı koruma farkındalığı da kazandırmış olacak.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir