TANJU ÖZCAN, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, koronavirüs nedeniyle Bolu’da yapılan bin liralık sosyal yardımlardan 1535 kişinin faydalandığını ancak bu rakamın en az 20 bin olması gerektiğini söyledi.

TANJU ÖZCAN, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
10 Nisan 2020

Haber: Hızır İlyas YILDIRIM

Başkan Özcan, Bolu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla biraraya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

"HEDEFİMİZ 200 BİN MASKE, 20 BİN YARDIM KOLİSİ DAĞITMAK"

Koronavirüsle mücadele kapsamında büyük işler başardıklarını dile getiren Özcan, “Bu kapsamda 70 bin maske dağıtımı yaptık. 52 bin eldiven, 10 bin litreden fazla el dezenfektanı, 8 binden fazla da kolonya dağıtımı yaptık. Şu ana kadar 7 bin 500’den fazla yardıma muhtaç vatandaşımıza gıda kolisi dağıttık. Önümüzdeki 10 gün içerisinde 12 bin gıda kolisi daha dağıtarak bu rakamı 20 bine çıkarmak istiyoruz.  Bu süreç içerisinde her gün 1000 kişiye sıcak yemek ulaştırdık ve devam ediyoruz. Bugün itibariyle her gün 15 bin maske üretebilecek konuma geldik. Zabıta ekiplerimizce de esnafımıza ve vatandaşlarımıza maske dağıtımı devam ediyor. Bizim ürettiğimiz maske su geçirmez ve yıkanabilir maske. Yani vatandaşlarımız defalarca yıkayıp kullanabilir. Hedefimiz bir hafta içerisinde 200 bin maskeyi Bolu’da dağıtmak. Mahalle muhtarlarımıza maskeleri teslim edeceğiz. Muhtarlarımız vasıtasıyla da vatandaşlara ulaştıracağız. Maske konusunda sağlık çalışanlarımızı da düşündük. Yaklaşık 2 bin 500 adet özel maskeyi de İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla sağlık çalışanlarımıza ulaştıracağız. Bu yardımların ulaştırılmasında emeği büyük olan tüm belediye personelime çok teşekkür ediyorum. Belediye çalışanlarımızla tam bir aile olarak hareket ediyoruz.” dedi.

KIZILAY’A SİTEM ETTİ

Başkan Özcan, Kızılay’ın Bolu’da maske dağıtmak için kendilerine ancak buğu ulaştığını belirterek, “11 ay boyunca Bolu caddelerinde yardım toplayan dernekler vardı. Bunlar bu zor günlerde nerelere gittiler. Kızılay bugün bize maske dağıtmak için müracaat etti.  Ben Kızılay’a ‘Günaydın’ diyorum. Kızılay doğal afetlerde, bu tür salgınlarda yanımızda olmayacakta ne zaman olacak. Kızılay’ın aklı yeni mi başına gelmiş.”

“HİÇBİR VATANDAŞIM YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

Başkan Özcan, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’deki diğer belediyelerden bir adım önde olduklarını ifade ederek, “Bu süreçte vatandaşa en büyük katkıyı yapan biziz. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu sözüme dahildir. Bütçe olanaklarımız ölçüsünde en fazla payı ayıran biziz. Bizim dışımızda suya yüzde 50 indirim yapan hiçbir il belediyesi adım atmamıştır. Ben bu koltukta olduğum sürece hiçbir vatandaşım yatağa aç girmeyecek. Bize diğer illerden yardım için başvuru edenler de var ama benim önceliğim Bolu halkıdır. İlçelerimize ise gücümüz nispetinde gıda yardımları yapıyoruz. Sayın Ekrem İmamoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Ekrem Bey ile görüştük. Otobüs göndermesini rica ettik. Bolu halkına selamlarını ileterek otobüsleri gönderdi. Toplu taşıma hizmetinde yeni otobüslerimizi göreceksiniz.”

AK PARTİLİ VEKİLLERE SİTEM ETTİ

Yayımlanan genelgelerle Bolu’da esnafın ve vatandaşların zor durumda olduğunu hatırlatan Özcan, AK Parti Bolu Milletvekillerinin elini yeterince taşın altına koymadığını dile getirdi. Özcan, şöyle dedi; “İlimizde, genelgelerle zorunlu olarak işyerleri kapatılan 891 esnafımız var. 296’sı lokanta, 269’u kahvehane ve kafeterya, 266’sı berber ve kuaför, 18’i spor salonu, 16’sı düğün salonu, 31’i oyun salonu, 3’ü sinema, 2’si hamam. Bunlar sadece bizim tespitlerimiz. Bunların içerisinde oteller de var. En az 10 bin kişinin işsiz kaldığını görüyoruz. En az 10 bin ailenin geliri kesilmiş. Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 111 bin haneye 1000 liralık yardım yaptıklarını söyledi. Sonra AK Parti Bolu İl Başkanı 1535 aileye Bolu’da 1000’er liralık yardım yapıldığını söyledi. 2 milyon 111 bin aileyi illere bölersek Bolu’da yardım alması gereken aile sayısı en az 10 bin 555’tir.  Burdur bizden küçük il olmasına rağmen 4 bin 800 aileye 1000’er lira verilmiş. Bolu’da 9 bin 20 aileye daha yardım yapılması gerekiyordu. Bolu’daki vekiller ne işe yarıyor. Ben vekillerden bu 9 bin 20 ailenin hesabını vermesini istiyorum. Bu siyaset değildir. Bu Bolu halkının hakkını ayırmaktır. Devletin yardımlarının Bolu’ya daha çok gelmesi gerekiyor. Vekillerin elini masaya vurması gerekiyor.1535 aileye toplamda 1 milyon 535 bin lira yardım yapıldı. Bizim Bolu Belediyesi olarak sadece su indiriminden dolayı yaptığımız yardım 7 milyon lira.”

 

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir