Yasadışı Avcılığa Geçit Yok: 36 Avcı Denetlendi, 5’ine Ceza Kesildi

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, 2025 yılının ilk haftasında gerçekleştirdiği denetimlerde yasadışı avcılıkla mücadele kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Yasadışı Avcılığa Geçit Yok: 36 Avcı Denetlendi, 5’ine Ceza Kesildi
6 Ocak 2025

Kapsamlı koruma-kontrol faaliyetleri sonucunda 36 avcı denetlendi; kurallara uymadığı tespit edilen 5 avcıya idari yaptırım uygulandı.

Ekipler, kurallara aykırı avlanmada kullanılan 2 tüfeğe el koyarken, kota dışı avlandığı belirlenen bir yaban tavşanı için de cezai işlem yaptı. Yasadışı faaliyetlerin önlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışmalar sırasında kolluk kuvvetleri ve yöre halkı da ekiplerle iş birliği yaptı.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, sürdürülebilir bir doğa için denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini belirtti. Yetkililer, yöre halkından ve avcılardan yasal avcılık kurallarına uyulmasını isterken, yasadışı avcılık faaliyetlerinin görülmesi durumunda ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu.

Doğa ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkıda bulunan tüm kolluk kuvvetlerine ve destek veren yöre halkına teşekkür eden müdürlük yetkilileri, doğal yaşamın korunması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir