Olay, 30 Aralık 1993’te Mengen Lisesi’nde yaşandı. Ortaokul son sınıf öğrencisi olan İbrahim Akkaş, iddialara göre, derste arkadaşlarıyla konuştuğu gerekçesiyle fen bilgisi öğretmeni Erdal Yüce tarafından darp edildi. Ancak olay bununla sınırlı kalmadı. Teneffüste okul müdürü Zihni Yetkin’in odasına götürülen genç öğrenci, burada daha ağır bir şekilde şiddete maruz kaldı. Müdür Yetkin, Akkaş’ın başını sert bir şekilde vurup tekme ve yumruklarla darp etti.
Başı ve vücudu darp edilen Akkaş, tekrar sınıfına gönderildi. Ancak birkaç saat içinde şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı yaşayan öğrenci, derste fenalaşarak bayıldı. Olayı öğrenen ailesi tarafından İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Akkaş, beyin kanaması teşhisiyle acil ameliyata alındı. Ameliyatın ardından bitkisel hayata giren genç, 32 yıl boyunca yatağa bağımlı şekilde yaşamını sürdürdü.
Okulda Şiddetin Acı Bilançosu
Ailesinin tek erkek çocuğu olan İbrahim Akkaş, Kasım ayında durumunun kötüleşmesi üzerine yoğun bakıma alındı. Bir aydır entübe edilen Akkaş, bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Cenazesinin Mengen’de defnedileceği öğrenildi.
"32 Yıldır Adalet Arıyoruz"
Akkaş ailesi, olayın ardından okul müdürü ve öğretmen hakkında hukuki süreç başlatıldığını ancak adaletin tam anlamıyla sağlanmadığını ifade etti. Baba Mehmet Akkaş, "Oğlumuzun 32 yıllık hayatı ellerinden alındı. Biz bu süreçte ne onun eski sağlığına kavuşmasını görebildik ne de gerçek bir adalet" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.
1 yorum yapılmış