İŞİNİN EHLİ BİR MÜDÜR: HAKAN DOĞANAY

İŞİNİN EHLİ BİR MÜDÜR: HAKAN DOĞANAY
19 Nisan 2022

Son yazımda, Bolu’da oturduğu koltuğu hak etmeyen onlarca yöneticiye sahip olduğumuza dikkat çekmiş ve ilimizin aydınlık yarınları için koltuğu gereksiz meşgul eden bu vizyon yoksunlarından kurtulmamız gerektiğine vurgu yapmıştım.

Yerinde bir konuya dikkat çekmiş olmalıyım ki yazının yayınlanmasının ardından birçok telefon aldım. Tebrik edenler olduğu kadar kimleri kastettiğimi merak edenlerin sayıları da oldukça fazlaydı.  Ahmet…Mehmet… Hasan…Hüseyin… Ne fark eder ki? Bulunduğu kuruma bir arpa boyu yol aldıramayan tüm yöneticileri kastettim. Koltuğa erişebilmek için el etek öpen vasıfsızları kastettim. Arayanların içinde “Keşke liyakat sahibi, işini layıkıyla yapan yöneticilerimizi de yazsaydın” diyenler de oldu. Bu isteğe kayıtsız kalmamak adına, liyakatli ve hakkaniyetli davrandığına inandığım bazı yöneticilerimizi yazmaya karar verdim. Her hafta bir yöneticimizle ilgili düşüncelerimi paylaşacağım.

Bu yöneticimizden bahsetmeden önce hafızalarımızı tazelemekte yarar var.

Tarihi, gölleri, yaylaları, kaplıcaları ve sayamadığım yüzlerce güzellikleriyle bilinen ilimiz uzun yıllar turizmde yerinde saydı. Saz çalması ve şiirler yazmasıyla bildiğimiz ama turizm anlamında pek başarılı bulmadığımız bir yöneticimizi uzun yıllar Turizm İl Müdürlüğü görevinde tuttuk. O müdürümüz, “Yürüyorum Dikenlerin Üstünde” ile meşhur oldu ama Bolu turizmi bir adım öteye gidemedi. 2019’da görevden alınmasının ardından yeni bir müdürü beklemek tam 2,5 senemizi aldı. Ve nihayet geçtiğimiz yılın Temmuz ayında daha önce Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü olan Hakan Doğanay’ı göreve getirdik. Turizmde can çekişen Bolu’nun yeniden ayağa, yeniden atağa kalkabilmesi adına yeni müdürden beklentiler yüksekti. Doğanay, göreve gelir gelmez geçmiş yönetimin izlerini sildi. Kurum içerisindeki başıboşluğu düzeltti. Hızlıca tüm ilçeleri ziyaret ederek o ilçelerdeki turizm potansiyelini keşfetmeye çalıştı. Bolu turizminin gelişmesi adına yüzlerce fuar, seminer, proje, etkinliklerde liderliği üstlendi. Turizmin öncü kuruluşlarını Bolu’da ağırladı, Bolu’yu tanıttı, Bolu’nun turizm payını yükseltmek adına gecesini gündüze kattı. İşlerini makamda değil, alanda yürüterek koltuk sevdalısı olmadığını gösterdi. Bugün herkesin yakından bildiği Turistik Doğu Eksperi seferlerinin başlatarak Kars’ın kaderini değiştiren Sayın Doğanay’ın, Bolu’yu da turizmde zirveye çıkaracağına inancım tamdır. Tek yapmamız gereken Doğanay gibi yöneticilerimize sahip çıkmak.

Yazımı, Sayın Hakan Doğanay’ı daha yakından tanıyabilmeniz adına onun özgeçmişi ile sonlandırıyorum. Bir sonraki yazımda, liyakatine inandığım başka bir yöneticimizi sizlerle buluşturma dileğimle.

HAKAN DOĞANAY KİMDİR?

1970 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimimi Sarıkamış’ta tamamladı. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik bölümünde tamamladı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nın açmış olduğu Kütüphanecilik Sınavını üçüncülükle kazanıp Kars İl Halk Kütüphanesine kütüphaneci olarak atandı. 2009 yılında ise İl Müdür Yrd. olarak Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atandı. 2011 yılında Van Büyükşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne il müdürü olarak asaleten atandı. 2011 yılında Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü geçici görevli olarak yürüttü ve sonrasında Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak asaletini aldı. İzmir’de Kültür Turizm Uzmanı olarak görev yapmakta iken 9 Temmuz 2020’de Bolu iline Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak atandı. Doğanay, evli ve iki çocuk babasıdır.

GÖREV ALDIĞI PROJELER:

2011 YILI UNDP İLE BİRLİKTE DOĞU ANADOLU KÜLTÜR ve TURİZMİ İTTİFAKLAR projesi.

TARİHİ KİMLİĞİYLE KARS KENTİ IPA projesi.

GAZİ AHMET MUHTAR PAŞA ANI EVİ projesi.

KARS HARP TARİHİ projesi.

ESKİ VALİ KONAĞI KENT KÜLTÜR MÜZESİ FİZİBİLİTE projesi.

KARS KALESİ IŞIKLANDIRMA projesi.

ERZURUM-ERZİNCAN-KARS KIŞ KORİDORU IPA projesi.

2014 YILINDA DOĞU EKSPRESİ TREN ROTASININI TANITIM projesi.

KARS PEYNİR MÜZESİ PORJESİ ETÜT ÇALIŞMALARI

KARS ANİ ÖRENYERİ DÜNYA MİRAS LİSTESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

4 yorum yapılmış

  • bolulu19 Nisan 2022 - 16:07
    turizm isletmecisi olarak müdürümüzden beklentimiz var. güzel islerr basaracagına inanıyoruz
  • tebrikler19 Nisan 2022 - 16:39
    ne mutlu işini layıkıyla yapanlara
  • başarılar diliyorum20 Nisan 2022 - 01:22
    Bolu icin büyük bir şans. İnsallah gizli hazinelerimizi gün yüzüne cıkarma konusunda da basarılı olacak.
  • Abim20 Nisan 2022 - 04:32
    Saygıdeğer abim, yazılarınızı takip eden bir kardeşin olarak işinin ehli olmayan şuan milyonluk ihalalerin olduğu Bolu nun geleceğini direkt etkileyen ve Sayıştay tarafından denetime tabii olamayan Bolu Bel As bin genel müdürü olarak görev yapan Kadir Çapkın isimli şahsı Google da yanına türk Telekom diye yazıp arattirirsaniz çok memnun olurum saygılar
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Hızır İlyas YILDIRIM yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir