MASKE TAKANA 100 LİRA VERİLECEK

MASKE TAKANA 100 LİRA VERİLECEK
24 Ağustos 2020

Yanlış duymadınız;
Bolu'da, koronavirüs önlemleri kapsamında maske takanlara 100 lira verilecek. 
Her gün düzenli olarak maske takan ve taktığını kanıtlayan kişiler aylık 3 bin liralık bir gelir elde etme imkanına kavuşacak. 
KAYNAK: Yalancı Haber Ajansı (YHA)

Şayet başlığa aldanarak bu yazıya tıkladıysanız şimdi iyice okuyunuz. Hayatınızı gerçekten önemsiyorsanız okumanız da gerekiyor. Kiminiz, "Böyle bir şey var mı?, Para veriliyor mu?" diye, kiminiz ise maske kurallarına riayet etmenize rağmen sırf meraktan buradasınız. O ki buradasınız başlayalım. İlk önce birkaç istatistiki bilgiden söz etmek istiyorum. Bugün Bolu Valisi Ahmet  Ümit Bey ile kahvaltılı bir basın toplantısında bir araya gelerek ildeki koronavirüs tablosu hakkında bilgiler edindik. Aylardır 3 hayati kuraldan bahseden ve bu konuda vatandaşların özverili olmasını isteyen Sayın Valimiz, yine vatandaşı uyardı. Neydi Vali Ümit'in üzerine basarak söylediği bu 3 hayati kural? 1-Sosyal mesafe, 2-Hijyen, 3-Doğru maske kullanımı...
Bolu'da toplam 141 koronavirüs vakasının olduğunu, sayının gün geçtikçe arttığını, toplamda 33 vatandaşımızın virüse kurban gittiğini tedirgin bir şekilde ifade etti Valimiz. Tablo bu kadar vahim iken vatandaşların duyarsızlığından da biraz dert yandı. Haklıydı da. 

Sevgili Bolulular, sevgili abilerim, ablalarım, kardeşlerim...

Maske takanlara 100 lira verilmiyor. Ama takmayanlara 900 lira ceza yazılıyor. Zaten para verilse bile sizin sağlığınızı satın alabilecek bir para biriminin tedavülde olmadığına da eminim. Hala caddelerde, sokaklarda çene hizasında maske takan, polis görünce maskeyi olması gereken şekle getirenlerle karşı karşıyayız. Ya durumun ciddiyetini idrak edemiyoruz, ya da sağlığımızı önemsemiyoruz. Kendi sağlığımızı önemsemediğimiz gibi binlerce insanın da sağlığını tehlikeye atıyoruz. Günümüzde maske takmak donsuz sokağa çıkmamak gibi birşey. Nasıl ki donsuz sokağa çıkmıyorsak maskesiz de çıkamayız. Nasıl ki donumuzu yarıya indirip toplum içine karışmıyorsak maskeyi de yarıya indirip göstermelik takamayız. Hergün yıkayıp yıkayıp aynı maskeyi de kullanamayız. Süreci en az hasarla atlatabilmemiz adına lütfen kurallara uyalım.
Sürçü lisan ettiysek şimdiden affola.
Sevgiyle kal Bolu,
Sağlıkla kal Bolu,
Bir süre daha maske ile kal Bolu...
 

3 yorum yapılmış

  • koroglu24 Ağustos 2020 - 21:11
    Bundan daha iyi anlatılamazdı heralda. kaleminize sağlık
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • hasan uyar24 Ağustos 2020 - 22:41
    maalesef kurallara uyan yok boluda
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Cem25 Ağustos 2020 - 08:51
    Kalemine sağlık genç arkadaşım..

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Hızır İlyas YILDIRIM yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir