SAVAŞ ABAK'TAN, TANJU ÖZCAN'A GÖNDERME; ''BELEDİYE BAŞKANI SÖZÜNE SADIK OLMALI''

Boluspor Başkanı Savaş Abak, kulüp tesislerinde basın açıklaması düzenleyerek, kendisine verilen sözleri tutmadığını söylediği, Tanju Özcan’a sert sözlerle yüklendi ve 8 Haziran da olağanüstü kongreye gideceklerini açıkladı.

SAVAŞ ABAK'TAN, TANJU ÖZCAN'A GÖNDERME; ''BELEDİYE BAŞKANI SÖZÜNE SADIK OLMALI''
24 Mayıs 2023

Boluspor Başkanı Savaş Abak, kulüp tesislerinde basın açıklaması düzenleyerek geçtiğimiz hafta sonu biten 1. Lig 2022-2023 sezonunu değerlendirirken, söz vermesine karşılık Boluspor’a geçtiğimiz sezon delikli bir kuruş yardımda bulunmayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a sert sözlerle yüklendi ve Boluspor’un 8 Haziran’da olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı.

“Belediye Başkanı sözüne sadık olmalı”

10 yıl önce yaptığı Boluspor Kulüp Başkanlığı sonrası geçtiğimiz yıl kimsenin aday olmaması sonrası yeniden Boluspor Kulüp Başkanı olduğunu söyleyen Başkan Abak; kulübün mali durumunu bildiğini ve kongre öncesi ve kongrede Bolu Halkı huzurunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kendisine verilen sözler olduğunu hatırlattı.

Belediye Başkanının, şehrin en güvenilen kişisi olması gerektiğini söyleyen Başkan Abak; “10 sene önce yapmışken, neden yeniden Başkan oldum? Çünkü kimse almadı. Kongreye geldik ve hepimiz gördük kimse aday olmadı. Biz de arkadaşlarımla birlikte bu taşın altına elimizi soktuk. Hatırlayacaksınız Bize de kongre öncesi ve kongrede verilen ufak tefek sözler oldu. Özellikle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Boluspor camiasının önünde, destek sözü verdi. Ama verilen sözler bugüne kadar yerine gelmedi. Bu süreçte ben de bir iki aydır, ''Belediye Başkanı ne demek? ve nasıl olmalıdır?'' diye düşünüyorum. Bir insan belediye başkanından önce güvenilir olmasını ister. Sonra çalışkan olmasını ister. Vatandaşa hizmet götürmesini ister. Halkının huzuru, sağlığı ve esenliği için gereken önlemleri almasını ister. Araştırdım baktım, kitapta böyle yazıyor. Ama Bana soracak olursanız da Belediye Başkanı en başta sözüne sadık olması gerekir. Biz bedel ödeyelim hiç sıkıntı yok. Ben her sene cebimden 5-10 milyon vereyim. Hiç sıkıntı yok. Yönetici arkadaşlarda 300 bin, 500 bin versin ki Allah razı olsun bugüne kadar da hepsi verdi. Ama tekrar söylüyorum; Biz Ankara’daki, İstanbul’daki gibi büyük cirolara sahip iş adamları değiliz. Buradaki başkanlar her sene cebinden 50 milyon veremez” şeklinde konuştu.

"Benim cebimden kulübe verdiğim para yaklaşık 50 milyon TL"

Kongre kararı aldığını açıklayan Başkan Abak, "Arkadaşlar sıkıntılı hiçbir borcumuz yok. Bizle alakalı hiçbir futbolcuyla derdimiz, tasamız yok. Bizimle alakalı 2022-2023 sezonunda yabancıların mayıs ayı maaşı var. Toplamda yabancılara 130 bin Euro borcumuz var. Yerli futbolculara da 3 milyon 900 bin TL borcumuz var. Yani toplarsak bizim 2022-2023 sezonunda sadece 6 milyon TL borcumuz var. Hiçbir mahkememiz yok. SSK, stopaj, vergi, hiçbir borcumuz yok. Boluspor'un şu anda çok derdi, tasası yok. Benim cebimden kulübe verdiğim para yaklaşık 50 milyon TL. Arkadaşlar bu sıraladığım sebeplerden dolayı ben 8 Haziran’da olağanüstü genel kurul kararı aldım. İnşallah Boluspor kulübü için hayırlı uğurlu olur" şeklinde konuştu.

“Bolu halkı bunu sana sorar”

Yönetim Kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte kendisinin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından ateşe atıldığını söyleyen Başkan Savaş Abak; “Ben, buradan Sayın Tanju Özcan’a sesleniyorum; oyun oynayacak yaşı geçtik. Artık bir şeyler yapacak isen adam akıllı bir şeyler yapmanız gerekiyor. ‘Ateşe attın, yansınlar’ dedin. Bizi ateşe attın. Yalnız bıraktın. Gemi limanda, sıkıntı yok. Biz şuana kadar yaptığımız işlerde kimseyi yarı yolda bırakmadık. Mahcupta olmayız. Ama Bolu halkı bunu sana sorar. 360 gündür ha bugün ha yarın sözünü tutarsın diye bekledik. Hiçbir Belediye Başkanı, spor kulübüne yardım etmek zorunda değil. Ama senin Boluspor kongresinde camiaya, yaptığımız görüşmelerde şahsıma ve Boluspor Yönetim Kuruluna verdiğin sözler var” dedi.

 “Söylenecek sözleri Boluspor camiasına bırakıyorum”

Son olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Boluspor’a geçtiğimiz sezon 1 kuruş yardım etmediğini açıklayan Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak; “Şimdi Kulüp Başkanı ben değilim ya da yardım yapmak zorunda değilim diyebilirsin. Doğrudur, Boluspor’un başkanı benim. Ama kongrede yüzlerce kişinin önünde söz verdin. Yanına gidiyorum, bana “ne dersen haklısın, boynum kıldan ince” diyor. Eyvallah. Ama bana sözün var. Şunu bilin, bu kulübe bu sezon delikli bir kuruş yardım etmedi. Daha söyleyecek çok sözüm var. Ama artık bu sözleri de Boluspor camiasına bırakıyorum” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir