RASİM ÖZDEMİR ADAYLIK İÇİN İLK ADIMI ATTI

Bolu Belediyesi Başkan Yardımcılığından istifa ederek CHP’den adaya adayı olmak için kolları sıvayan Rasim Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) rozeti taktı.

RASİM ÖZDEMİR ADAYLIK İÇİN İLK ADIMI ATTI
16 Mart 2023

Yürüttüğü belediye başkan yardımcılığı görevi için 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, bu sefer milletvekilliği için partisine döndü. Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığında Rasim Özdemir için rozet takma töreni düzenlendi.

“GENÇ YAŞIMDA, HEMEN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE ÜYE OLDUM”

Ailesinin uzun yıllardır CHP’de görev aldığını işaret eden Özdemir, 25 yaşında CHP Belediye Meclis üyesi olduğunu hatırlatarak, “Genç yaşımda, hemen cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. Bu parti beni 25 yaşında, Türkiye’de seçilme yaşında 25’ti, Türkiye’nin en genç belediye meclis üyesi yaptı, bu parti beni. 2004 yılında listeye girdik.  2009’da yine çok az oy farkıyla kaybettiğimiz, fakat çok güzel bir seçim kampanyası yürüttüğümüz ve 2011 seçimlerinde 35 yıl sonra milletvekili adaylığı getiren o seçimde, kontenjan birinci sıra aday olarak görev aldım. Daha sonraki seçim süreçlerinde de yine partimizin her daim, perde önünde perde arkasında başarılı olması için el birliğiyle mücadele ettim” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İBARESİNİ YENİDEN O TABELAYA DİKTİK”

2019 yılında, CHP’nin kazandığı belediye seçimi için verdikleri mücadeleye değinen Özdemir, “Bence Türkiye’de, Cumhuriyet Halk Partisi 2009 yılından itibaren, Bolu’da çok çok başarılara imza attı. Fakat bir hayalimiz, olmazsa olmazımız vardı… Kaptırdığımız Cumhuriyet Halk Partisi belediyesini yeniden kazanmaktı. 2019 yılında yine çok büyük bir mücadele verdik. Türkiye’nin en büyük oy artışını gerçekleştirerek, Bolu belediyesini Cumhuriyet Halk Partisi olarak elde ettik. Hatta ilk de şunu yaptık, kaldırılan ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresini de yeniden o tabelaya diktik. Türkiye Cumhuriyeti Bolu Belediyesi olarak söylemlerimize başladık, yazılarımızı da o şekilde yazmaya devam ettik” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELE EDE EDE KAZANACAĞIZ DİYORUM”

Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılarak, partiye katıldığını belirten Özdemir, “Başkanımız ve örgütümüz beni başkan yardımcılığına layık gördük. Orada da partim sayesinde 4 yıldır görev alıyorum. Fakat kamu görevi olması sebebiyle, 2019 yılında görev başlar başlamaz, parti üyeliğim son bulmuştu. Fakat gönlüm, kalbim, coşkum her zaman buradaydı. Yine aynı şekilde; kalbim, gönlüm, heyecanımla birlikte resmi olarak da burada olmak için geldim. 2009’da, 2011’de, 2015’te, 2018’de, 2019’da kazandığımız başarıların bir yenisini daha eklemek için yeniden buradayım. Hep birlikte kazanacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Mücadele ede ede kazanacağız diyorum” diye konuştu.

“HEDEFLERİ HEP BİR YUKARI KOYMAK GEREK”

Milletvekili adaylığı konusundaki hayalini dile getiren Özdemir, “Başkanımız da birlikte siyaset yapıyoruz, uzun yıllardır. Ayni dönem içerisinde belediye meclis üyeliği yapmışlığımız var. O günden bugüne birlikte mücadele ediyoruz. ‘Siyaset iddia işidir’  der Başkan Bey. Hedefleri hep bir yukarı koymak gerektir. Sonuçta benim çok önemli bir görevim var. Başkan yardımcılığı görevim vardı. İyi bir şekilde yaptığımı düşünüyorum tabi Bolu halkının takdirine bırakıyoruz onu. Ama burada yaptığım önemli bir görevi ben bir üst kademeye taşımak istiyorum. Milletvekilliği hayalim vardı. Bu konuyla ilgili isteğim, arzum, aşkım vardı” şeklinde konuştu.

“6 PARTİ, 6 OK’UN LİDERİNİ DE 13. CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK İLAN ETTİ”

Parti içerisindeki birlik ve beraberliğin sağlandığını aktaran Özdemir, şu açıklamayı yaptı:

“Çok güzel bir ortam yakaladık. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün aday adayları, hep birlikte el birliğinde çalışıyor. ‘Ben olayım, o olsun’ şeklinde gitmiyorlar. Şu ana kadar çok güzel bir şekilde yürütüyorlar. Bütün adaylar birbirinin açıklamasına katılıyor, destek veriyor. Çünkü şunu biliyoruz… Birlikte olursak, bir araya gelirsek, hep bir araya gelirsek başaracağımıza inanıyoruz. Önce partide bir araya geldik. Sonra 6 partinin liderleri bir araya geldi. 6 Ok’un liderini de 13. cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Birleşmek gerekiyor demek ki… Biz burada bütünlüğü sağladık. Diğer partilerle bir araya geldik, inşallah bu birlik ve bütünlük, Türkiye’de yeniden bir değişimi sağlamış olacak.”

18 MART’TA MİLLETVEKİLİ ADAY ADALIĞINI DUYURACAK

Konuşmaların akabinde, Özdemir’e CHP rozeti takıldı. Özdemir, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde, 18 Mart Cumartesi günü Bolu Belediyesi Nikâh Salonunda düzenlenecek programla, CHP milletvekili aday adaylığını duyuracak.

Kaynak:Bolu Takip

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.