CHP'DE ÖZER ÖZCAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Aday Adayı Özer Özcan, “Bolu’dan milletvekili seçilirsem TBMM’de el kaldırıp el indiren bir vekil olmayacağım. Çay sıra gidip yol sıra gelen bir vekil olmayacağım.” dedi.

CHP'DE ÖZER ÖZCAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
11 Mart 2023

Özer Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda CHP Bolu Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Toplantıya CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu başta olmak üzere partinin tüm kademelerinde yer alan temsilci ve üyeler, milletvekili aday adayları ile Özcan’ın yakınları katıldı.

“BOLU’YU EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM”
Aday adaylığını resmi olarak açıklayan Özcan, “İlimizi TBMM’de temsil etmek, ilimiz sorunlarına çözüm getirebilmek adına CHP Bolu Milletvekili Aday Adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Aday gösterilsem de gösterilmesem de partim için aynı şevk ve heyecanla çalışacağımdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Milletvekili seçilirsem TBMM’de el kaldırıp el indiren bir vekil olmayacağım. Orada iz bırakabilen, ilimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak adına mücadele eden bir vekil olacağım. Bolu’yu en iyi şekilde temsil edeceğim. Çay sıra gidip yol sıra gelen bir vekil olmayacağım.” dedi.
 
“MEMLEKET İÇİN, HALK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Millet İttifakı’nın bu seçimlerden kazanarak çıkacağına inandığını belirten Özcan, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, hak, hukuk ve adalet temelinde çıktığı bu yolda bir çoban ateşi yaktı. Her görüşten 6 partiyi parlamenter sistemi yeniden inşa etmek adına buluşturdu. Zaman zaman bazı badireler atlattık ama deniz bile dalgalanmadan duramaz. Bu dalga 6 partiyi daha temiz hale getirdi ve birleştirdi. Tek derdimiz ilk olarak bu seçimleri kazanmak. Bu memleket için, bu halk için mücadele edeceğiz ve bu mücadelemizde ölmeye de hazırız. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra batmış olan bir Osmanlı Devleti’ni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetle birlikte 10 senede muasır medeniyetler seviyesine ulaştırdı. Bizim kazanacağımız bu zaferin de bir sinerjisi olacaktır. Bu milleti tekrar kalkındıracağız. Son 20 yılda çok önemli şeyler kaybettik ve bunları yeniden kazanacağız. Çağdaş, demokratik ve laik bir Türkiye paydasında kardeşçe yaşayabilmek için, kin kusmadan, intikam almadan yürüyeceğiz. Zalime zalimliğini bildirerek, mazluma da güzel bir yaşam hediye edebilmek için çalışacağız.” diye konuştu.

ÖZER ÖZCAN KİMDİR? 
Bolu, Yeniçağa halkından, Salim Özcan ve Memduha Özcan’ın ilk çocukları olarak 1952 yılında doğdu. Bolu ili, Yeniçağa ilçesi, Camiatik Mahallesi nüfusuna kayıtlıyım. İlkokulu Yeniçağa İlkokulunda, Ortaokulu Mengen Ortaokulunda okudum. Lise öğrenimimi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ve Bolu Atatürk Lisesinde tamamladım. Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden 1977 yılında Makine Mühendisi olarak mezun oldum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında 1978 yılında İş Güvenliği Müfettişi olarak başladığım Devlet memurluğu görevime, 1980-1981 yılları arasında yedek Subay olarak yaptığım askerlik görevimden sonra 1982 yılına kadar devam ettim.  
1982 yılında 1402 sayılı yasa ile Ankara Sıkıyönetim Komutanlığının emri ve Darbe Hükümetinin haksız uygulamasıyla siyasi nedenlerle iş Müfettişliği görevimden alındım. 6 yıl süreyle bir anlamda darbe hükümetine karşı bedel ödeyerek çeşitli iş yerlerinde "1402"lik sıfatımla Makine Mühendisi olarak üretimde çalıştım. İdare aleyhine açtığım davaları 1988 yılında kazandım. Mahkeme kararı gereğince tazminatlarımı aldım ve devletteki görevime geri döndüm. Kısa sürede iş Müfettişi unvanımı ve kadromu tekrar aldım. Çalışmalarıma bundan sonraki yıllarda Baş iş Müfettişi, İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcısı ve Teftiş Kurulu Üyesi olarak devam ettim.  
1997 yılında Müsteşar Yardımcısı olarak idari göreve atandım. Bu görevim sırasında yaklaşık bir yıl süreyle yeni yapılandırılmış olan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı görevinde bulundum. Yedi yıl sürdürdüğüm Müsteşar yardımcılığı görevimden sonra 2004 yılında Kazakistan T.C. Almatı Birleşik Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği görevine atandım. Dört yıl süren bu diplomatik görevin tamamlandıktan sonra Bakanlıktaki görevime geri döndüm. Devlette ve özel teşebbüste yaptığım görevler sırasında; çelik konstrüksiyon, ısı transferi ve otomotiv sanayisinde mühendis olarak üretim, işçi sağlığı ve iş güvenliği ile çalışma hayatı konularında devlet adına denetim, sosyal güvenlik, istihdam ile iş gücünün uluslararası dolaşımı konularında bürokratik ve diplomatik çalışmalarda bulundum.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında bana bağlı birimler olmaları nedeniyle aşağıdaki birimlerin yönetiminde bulundum; 
1. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, 
2. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşçi Sağlığı Genel Müdürlüğü 
3. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 
4. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığı, 
5. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Disiplin Kurulu Başkanlığı, 
6. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kuruluşları Genel Müdürlüğü-(Sonradan Sosyal Güvenlik Kurumu, "SGK " ya dönüştürüldü.) 
7. Sosyal Güvenlik Kurumu, (SSK, BAĞ-KUR-İş Kur.) 
8. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Bakanlığı. 
9. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (Bakanlığımıza bağlı olduğu süre içerisinde) 
10. T.C. Kazakistan Almatı Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği. 
Yukarıda belirttiğim, yönetimimde olan bakanlığın birimlerdeki çalışmalarım sırasında; İş Kanunu, Sosyal Güvenlik Reformu, Emeklilik Sistemleri ve Emeklilik Yaşı, İş Güvencesi, İşsizlik Sigortası, Yabancı İşçiler Yasası, İstihdam Yasaları, Primli ve Primsiz Sistem Sosyal Güvenlik çalışmaları konularında kanun, tüzük ve genelgelerin hazırlanması, yasalaşması için TBMM ve Birleşik Başbakanlıkta takibi ile sonuçta yasalaşanların uygulamasında görev aldım. Başbakanlık bünyesinde kurulu İnsan Hakları Üst Kurulunda Hazine Müsteşarlığının yönetimindeki Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunda, Millî Eğitim Bakanlığı yönetimindeki Meslek Eğitimi Koordinasyon Kurulunda, Sağlık Bakanlığının yönetimindeki Çocuk Sağlığı Kurulunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi olarak çalışmalarda bulundum.  
Meslek kuruluşum olan TMMOB. Makine Mühendisleri Odası Ankara şubesi üyesiyim ve yine meslek kuruluşlarımızdan olan Türkiye Denetim Elemanları Derneğinde (DENETDE) yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. 
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Çankaya ilçe örgütü üyesiyim. CHP Genel Merkezinde Halkla ilişkiler kapsamında faaliyet gösteren, Kamu Yönetimi Meslek Grup Başkanlığı görevini yürüttüm. Güncel konularda çalıştay ve paneller olarak, oluşturulan raporları parti yönetiminin hizmetine sunduk. 
Üç yıl süreyle (2011-2014) Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Ankara Şubesi Başkanlığında bulundum. Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfının 2018 yılında yapılan son mütevelli heyet toplantısında yönetim kuruluna seçilerek görev aldım. Atatürkçü Düşünce Derneği, Sosyal Demokrasi Derneği aktif üyesiyim ve bu çalışmam halen devam etmektedir. 
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Çalışma Hayatı, İstihdam ve Sosyal Güvenlik ile sosyal ve kültürel konularda pek çok yazı, makale ve çalışmalarım bulunmaktadır. Konuşabilir dereceden İngilizce ve Kazakça bilmekteyim. 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir