BOLU'DA OKULLAR KAPANACAK MI? VALİ AÇIKLADI

Bolu Valisi Erkan Kılıç, ildeki okullarda yaşanan grip salgınına ilişkin, "6 bin öğrencimizin okullarına gitmediğini tespit ettik. Salgın da gerileme var. Ancak okulların şu an için tatil edilmesi gibi bir durum söz konusu değil."  dedi.

BOLU'DA OKULLAR KAPANACAK MI? VALİ AÇIKLADI
16 Aralık 2022

Türkiye’yi etkisi altına alan grip salgını, Bolu’da etkisini gösterdi. Hastanelerde yoğunluğa neden olan grip salgını nedeniyle 6 bin öğrencinin okula gitmediğini ifade eden Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Bolu’da Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda eğitim göre 6 bin öğrencimizin okullarına gitmediğini tespit ettik. Salgın da gerileme var. Ancak okulların şu an için tatil edilmesi gibi bir durum söz konusu değil.  Konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.

 ‎Kış aylarının gelmesiyle birlikte Bolu’da hastaneler grip, öksürük ve boğaz ağrısı çeken hastalarla doldu. Bolu’da bulunan devlet ve özel hastanelerde ağırlık olarak çocuk hasta olduğu görüldü. Edinilen bilgiye göre ise veliler, hastalığın okullardan yayıldığı düşüncesiyle çocuklarını okullara göndermekte tedirgin oldukları öğrenildi. Konu ile alakalı olarak Bolu Valisi Erkan Kılıç, Türkiye genelinde yaygınlaşan ve özelikle okulları fazlaca etkileyen grip salgının Bolu’ya etkilerini değerlendirdi. 

 ‎6 BİN ÖĞRENCİ OKULA GİTMİYOR

 ‎Bolu’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 53 bin öğrenci olduğunu ifade eden Vali Erkan Kılıç, Bolu’da eğitim gören 6 bin öğrencinin okula gitmediğini söyledi. Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile yaptığı değerlendirmeler doğrultusunda bunun normal bir grip salgını olduğunu ve %10 civarında salgında azalma olduğunu belirtti. 

 ‎TÜRKİYE’Yİ ETKİLEYEN BİR ARTIŞ VAR

 ‎Vali Erkan Kılıç, “Şu an da yüzde 10 civarında salgında azalmalar var. Hastanelerimizde şu an bir doluluk söz konusu değil. Salgın Kontrol edilebilir seviyede gidiyoruz. Diğer illerde de yaklaşık olarak tablo aynı. Havaların soğumasıyla gelen ve tüm Türkiye’yi etkileyen bir artış var” diye konuştu.

 ‎ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUZ

 ‎Okula gitmeyen altı bin öğrenci olduğunu ve bu nedenle de okulların kapatılmasına şu an için gerek olmadığını belirten Vali Erkan Kılıç “Çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz. Şu an için çok ciddi bir durum söz konusu değil. Bu dönemlerde devamlı bu tip vakalar olur. Eğitime biz devam etmeyi düşünüyoruz. Semptom gösterenler özellikle kapalı alanlarda maske takmaya özen göstermelidir” ifadelerine yer verdi.

Haber: Özgür Bolu

4 yorum yapılmış

  • Hatice16 Aralık 2022 - 17:29
    Sınıfın yarisi gelmiyo ama yeni konuya geciyo öğretmenler sinra gelmeyen Çocuk lar sınavda kötü aliyo bu haksizlik
  • Semihcan 16 Aralık 2022 - 17:56
    Hastanelere Bi gidin bakın yatacak yatak yok bnm cocugum 20 gündür okula gidemiyor devlet iyne vurup gönderiyor ciddi durum yok diyorsunuz yazık ya
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Ünal17 Aralık 2022 - 16:40
    Aynen yorumlara katılıyorum 2 çocuğum var ikisi de hasta oldu halen de aynı
  • Emine19 Aralık 2022 - 20:08
    Sadece çocuklar değil.büyükler,veliler de hasta...ve hastalık ağır geçiyor.çevremizde herkes hasta.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir