ASRİAD 9. BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI BOLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bolu’da, Asrın İş Adamları Derneği’nin düzenlediği 9. Bölgesel Ticaret Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Adnan Danışman, “2024’ün ortalarında daha da güçlenerek ayakta kalan şirketler daha rahat iş yapma potansiyelini yakalayacaktır” diye konuştu.

ASRİAD 9. BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI BOLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
28 Kasım 2022

Bolu Şube Başkanı Kadir Biçer'in evsahipliğinde, ASRİAD İş Geliştirme Başkanlığı tarafından organize edilen 9. Bölgesel Ticaret Toplantısına ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Engin Doğan, Genel Başkan Vekili İsmail Keleş, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yahya Atıcı ve Teşkilatlanma Komisyon üyeleri, Sektörel Yapılanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Ateş, Maruf Vakfı Başkanı Yusuf Kalyoncuoğlu, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Bolu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bolu şubesine kayıtlı çok sayıda iş insanı katıldı.

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman toplantının başında yaptığı konuşmada Genel Merkez ve şubeler arasındaki ticari toplantı ve ilişkilerin önemine vurgu yaparken Bolu şubesinin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ASRİAD olarak hedeflerinin ülke ihracatının yüzde 1'ini gerçekleştirmek olduğunu belirten Danışman, 2,5 milyar dolarlık ihracatın bünyelerindeki iş insanları tarafından gerçekleştirilmesi adına her türlü katkıyı vermekte olduklarını ifade etti.

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası sarsılan ülke ekonomimizi ancak ihracat yaparak aşabileceğimize işaret eden Adnan Danışman, ülke çapında ara mala ihtiyacımız olduğunu ve bu ara malı üretmenin gerek iş insanlarımız gerekse ülke ekonomimiz açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

ASRİAD Genel Başkanı Danışman, Dünya çapında yaşanan gelişmeler ve global ekonomik kriz ele alındığında 2024 yılına kadar bazı sıkıntıların yaşanmasını öngördüklerini ancak ülke olarak bu tarihten sonra önümüzün açık olduğuna inandığını kaydetti.  

DÖVİZLE BORÇLANMAYA KARŞI UYARDI

Adnan Danışman üyelerini dövizle borçlanmaya karşı da uyararak, “Bugünden  2024’ün ortalarına kadar döviz riskine fazla girmeyin. Geliri döviz olmayan şirketlerimiz döviz borçlanmasın. Bu gerçekten önemli. Kendi bilançolarımızı dikkate alarak borçlanmamızı yapalım. Her an zorluk yaşayabilecek durumu göz önüne alalım. 2024’ün ortalarında daha da güçlenerek ayakta kalan şirketler daha rahat iş yapma potansiyelini yakalayacaktır” diye konuştu.

“MOBİLYA SEKTÖRÜ GELİŞMESİ GEREKİYOR”

Bolu’yla ilgili de açıklamalar yapan Danışman, “Bolu şubemiz yeni yönetim oluşturdu. Hayırlı olsun. Bolu hemen İstanbul’a yakın ve turizmin merkezi sayılacak bir ilimiz. Bolu’yla ilgili projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Hem turizm hem de yatırımlarla ilgili ortaklıklar kurmayı düşünüyoruz. İnşallah bu konuda önümüzdeki dönem bir takım girişimlerimiz olacak. Bolu’da tavukçuluk ve orman sektörü gelişmiş durumda. Mobilyanın daha da gelişerek devam etmesi gerekiyor. Bu konularda yatırım yapmayı düşünebiliriz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Bolu Şube Başkanı Kadir Biçer ise yaptığı konuşmada Genel Merkez Yönetimi ile teşkilat mensuplarını Bolu'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Genel Merkez üyelerinin toplantıya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası Genel Merkez ve Bolu Şube teşkilatlarına mensup iş insanları 9’ncu Bölgesel Ticaret Toplantısı kapsamında ikili görüşmeler yaparken yeni iş bağlantılarına imza attılar.

Toplantı sonrası organizasyona katılan tüm iş insanları, Bolu şubesi bünyesindeki Decorita Cam Üretim firması ve Bolu Kalıp Plastik ve Saç Kalıp firmasını ziyaret ederek fabrikalarda incelemelerde bulundular. Heyet daha sonra ASRİAD Bolu Şubesine geçerek teşkilat bünyesinde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmeler yaptı.

Günün son ziyareti, ASRİAD Genel Merkez İnşaat Komisyon Başkanı Hakan Okan'ın Bolu Dağı’nda işletmeye açtığı QP Garden Restaurant'a yapıldı. Heyet, ziyaretin ardından İstanbul’a döndü.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir