TANJU ÖZCAN VERİLEN KARARI YARGIYA TAŞIYACAK

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, partisinin Yüksek Disiplin Kurulunun kararı ile 1 yıl geçici çıkarma cezası aldı. Özcan, verilen kararı yargıya taşıyacak.

TANJU ÖZCAN VERİLEN KARARI YARGIYA TAŞIYACAK
27 Eylül 2022

CHP yönetimi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında ‘Parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları’ gerekçe göstererek disiplin süreci başlattı. Belediye meclis toplantısında AK Partili kadın üye ile yaşadığı diyalog sonrası bazı kesimlerin tepkisine neden olan ve günlerce yapılan eylemlerin ardından Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle sevk edilmişti. Özcan, disiplin kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu istemiş ancak olumlu yanıt verilmemişti. Son disiplin kurulu toplantısında Tanju Özcan için karar çıkmamıştı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, meclis üyeliğinden il başkanlığına, milletvekilliğinden son olarak belediye başkanlığına kadar partisinin her kademesinde uzun yıllardır görev yapan Özcan hakkında oy birliği ile 1 yıl geçici çıkarma cezası verildi.

TANJU ÖZCAN KARARI YARGIYA TAŞIYACAK

Partisinin disiplin kurulu kararınca 1 yıl CHP üyeliğinden çıkarılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kararı yargıya taşıyacağını belirterek, "CHP Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor' algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzülüyorum" dedi.

Özcan, kararı TV100 ekranlarında değerlendirdi. Konuyu yargıya taşıyacağını belirten Özcan, "Böyle bir karar bekliyordum. Son anda doğruyu görürler inşallah böyle karar vermezler diye beklenti içerisindeydim. Burada verilen bir siyasi karardı. Onlar (YDK) siyaseten vermeleri gereken kararı verdiler. 'CHP Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor' algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzülüyorum. Etik olmaz gerekçesiyle Sayın Genel Başkan benimle hiç görüşmedi" ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir