FABRİKADA SIZAN GAZDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Bolu’nun Gerede ilçesinde bulunan jelatin fabrikasında arıtma vana odasında sızan gazdan zehirlenen üç işçi yaşamını yitirirken bir kişi ise ağır yaralandı.

FABRİKADA SIZAN GAZDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
26 Eylül 2022

Olay, gece saatlerinde Organize Sanayi bölgesinde bulunan Halavet jelatin fabrikasında meydana geldi. Gece mesaisinde arıtma vana odasındaki vanaları kontrol etmeye giden işçinin geri dönmemesi üzerine mesai arkadaşı da odaya gitti. Sonrasında da odaya arka arkaya giren işçiler vana odasındaki vanalardan sızan gazdan etkilendi. Son olarak odaya giren işçinin kendisini güçlükle dışarıya attığını fark eden fabrika çalışanları 112 Acil’i arayarak ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri vana odasındaki Mutlu Karataş Yasin Başyiğit ve Emrah Deniz’in hayatını kaybettiği tespit etti. Odaya son giren Enes Kayış ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kayış’ın da sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Yaşanan olayın ardından fabrikada inceleme yapan AFAD ekipleri zehirlenmelerin yaşandığı vana odasında Hidrojen Sülfür, Amonyak ve Karbonmonoksit gazı tespit etti. Cumhuriyet Savcısı’nın incelemelerinin ardından ölen 3 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.