VALİ ERKAN KILIÇ MUDURNU'DA ÇEŞİTLİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Bolu Valisi Erkan Kılıç, çeşitli incelemeler ve ziyaretler kapsamında Mudurnu'yu gezdi. Kılıç, ilçenin tarihi geçmişine dikkat çekerek ilçedeki eserlerin yaşatılması gerektiğini söyledi.

VALİ ERKAN KILIÇ MUDURNU'DA ÇEŞİTLİ İNCELEMELERDE BULUNDU
11 Eylül 2022

Vali Erkan Kılıç, hafta sonunu bir dizi incelemeler ve ziyaretler yapmak üzere Mudurnu'da geçirdi. Vali Kılıç'a ilçe ziyaretinde Mudurnu Kaymakamı Fatih Çevik ve Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker eşlik etti. İlk olarak yakın zamanda hizmete giren Mudurnu Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Kılıç, ardından restorasyon çalışmaları devam eden Kanuni Sultan Süleyman Camii ve Armutçular Konağı'nı inceledi. Vali Kılıç, incelemelerinin ardından ilçe merkezini gezerek esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı. Mudurnu Belediyesi öncülüğünde yapılan Hayvan ve Emtia Panayırı'nı da gezen Kılıç daha sonra ilçeden ayrıldı.

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Kılıç, "Yakın zamanda güzel bir hastanemizi hizmete soktuk. Oradaki hizmetleri yerinde gördük. Mudurnu 'Sakin Şehir' ünvanlı oldukça tarihi bir ilçe. Geçmişi Selçuklular, Osmanlı'ya dayanan bir ilçe. Özellikle birçok tarihi konağı inceleme fırsatı bulduk. Bu konakların bir kısmı onarılmış ve kültür varlığı konumunda. Onarılmayan konaklarda var ve bu konakların çoğu butik otel olarak turizme kazandırılabilir. Turizmde istenilen payı almak adına buna ağırlık vermeliyiz. İlçedeki birçok tarihi eserin gün yüzüne çıkarılması adına çalışıyoruz. Böyle güzel ve tarihi ilçeler yok. Bunları yaşatmalıyız. Ata yadigarı bu şehirlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Kültürlerin yaşatılması adına panayırlar çok önemli. Burada güzel bir panayır ile karşılaştık. Kaymakamımız ve belediye başkanımız bu eski panayır kültürümüzün yaşatılması adına güzel mücadeleler verdi." dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir